search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:33
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση επενδύει στο Qatargate – Ανάσα για το Μαξίμου η υπόθεση Καϊλή

13.12.2022 06:00
megaro_maximou_new

Το γεγονός ότι το θέμα της υπόθεσης της Εύας Καϊλή επισκίασε όλη την επικαιρότητα και ειδικά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη δημιούργησε προσωρινή ανακούφιση στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών στράφηκε στις σοκαριστικές αποκαλύψεις για το Qatargate.

Οι πληροφορίες λένε ότι κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – παρά το έντονο πολιτικό φλερτ της με την ΝΔ – δεν κατάφερε τελικά να μεταπηδήσει στο κυβερνών κόμμα. Όπως υποστηρίζουν σώθηκαν στο παραπέντε καθώς όπως έλεγαν «η Εύα Καϊλή είχε κάνει σοβαρές προσπάθειες για να ενταχθεί στην ΝΔ».

Το γεγονός ωστόσο ότι δεν την είχε διαγράψει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις δηλώσεις της και την ταύτισή της με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την υπόθεση των υποκλοπών τους βγήκε τελικά σε καλό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θεωρούν μάλιστα μοναδική την ευκαιρία που τους έχει δοθεί, καθώς όπως λένε μέσα από αυτή την υπόθεση μπορούν να διεμβολίσουν το σκληρό κεντροδεξιό κοινό – που ανήκει στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο – το οποίο κινείται ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεδομένου μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα η σκιά των υποκλοπών είχε πέσει βαριά πάνω στο κυβερνών κόμμα η υπόθεση της Εύας Καϊλή έδωσε μια μεγάλη ανάσα.

Παρασκηνιακά μάλιστα υπάρχουν διαρροές για τους λόγους παρακολούθησης και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, άφησε έμμεσες αιχμές.

Τί είπε ο κ. Οικονόμου; Ότι «δεν γνωρίζουμε και ποιον τρόπο χρησιμοποίησαν οι βελγικές Αρχές για να φτάσουν στη διαλεύκανση και την διερεύνηση  αυτής της υπόθεσης, και το λέω αυτό γιατί έχει γίνει πολλή συζήτηση στην Ελλάδα, για το κατά πόσο πολιτικά πρόσωπα -βεβαίως με πολύ αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες- ευρωβουλευτές, θα μπορούν να είναι ή να μην είναι ελεγχόμενοι σε ό,τι αφορά τις τηλεφωνικές τους παρακολουθήσεις με νόμιμο τρόπο. Θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι μέσα μεταχειρίστηκαν οι βελγικές Αρχές και να ξανααξιολογήσουμε λίγο, να ξαναζυγίσουμε τα όσα ακούστηκαν στον δημόσιο διάλογο. Επαναλαμβάνω: Πάντοτε υπό την οπτική πολύ αυστηρών θεσμικών φίλτρων, όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα».

Τι ακριβώς ήθελε να πει με αυτή την αναφορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Ότι ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να παρακολουθείτο για λόγους ανάλογους με αυτούς που οδήγησαν τις βελγικές αρχές στην κράτηση της Εύας Καϊλή;

«Όχι, δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις. Απλώς λέω ότι εδώ έχουμε ένα οξύμωρο. Αλλά, επειδή οφείλουμε να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι και ακριβείς, η κυβέρνηση αυτή ποτέ δεν κάνει ούτε συνειρμούς, ούτε βγάζει συμπεράσματα μέσα από αυθαίρετους ισχυρισμούς. Πάντοτε ζυγίζουμε τα γεγονότα και τοποθετούμαστε με βάση αυτά» αρκέστηκε να απαντήσει ο κ. Οικονόμου. 

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο κ. Μητσοτάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει κοινή εμφάνιση με τον κ. Χατζηδάκη

Θεοδωρικάκος: «Ακατάσχετο το εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ στους αστυνομικούς» – Τι είπε για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Αβραμόπουλος: «Συμμετείχα με έγκριση της Κομισιόν στην ΜΚΟ του Παντσέρι – Παραιτήθηκα μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:33