search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:52
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Παγωμάρα» από τις εξελίξεις με την Εύα Καϊλή – Το παρασκήνιο από την Κεντρική Επιτροπή  

12.12.2022 08:43
pasok_new

Οι εξελίξεις στην υπόθεση διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη συμμετοχή της Ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή σε σκάνδαλο δωροληψίας έχει παγώσει το ΠΑΣΟΚ.  

Στην Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, αυτό που επικράτησε περισσότερο ήταν η «παγωμάρα» και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι πέρα από τον Πρόεδρο του κόμματος, τον γραμματέα, και τους θεμελιωτές του οικονομικού προγράμματος (αυτός ήταν ο λόγος της Συνεδρίασης) κανένα άλλο πρωτοκλασάτο στέλεχος δεν βρέθηκε στο βήμα εκτός από την Γραμματέα της Κ.Ο Ευαγγελία Λιακούλη.  

«Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ίσως την πρώτη του μεγάλη ηγετική εμφάνιση από τη μέρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Πέρα από το ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε και μήνυμα αποφασιστικότητας σε ζητήματα ηθικής τάξης. «Θέλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω ότι πέρα από τα ζητήματα ηθικής τάξης που θα έχουν ανάλογη αντιμετώπιση, δεν θα ανεχτώ προσωπικές στρατηγικές, που βάζουν το εγώ τους πάνω από την ενότητα και την προοπτική της παράταξης. Συμπεριφορές που φρενάρουν τη δυναμική του Κινήματος μας. Είμαστε μια ανάσα πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και αυτή η μεγάλη μάχη απαιτεί από όλους μας να στρατευθούμε ενωμένοι ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ο κύριος εκφραστής των προοδευτικών πολιτών. Όποιος δεν έχει διάθεση για κοινούς αγώνες, δεν θα είναι να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης». Η παραπάνω δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ερμηνεύεται από πολλούς εντός του ΠΑΣΟΚ και ως μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του.    

Ξένο σώμα η Καϊλή

Για το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη η Εύα Καϊλή αποτελούσε ξένο σώμα από το καλοκαίρι του 2022, την περίοδο δηλαδή που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έμαθε ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση και προσέφυγε στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Τότε, ο κ. Ανδρουλάκης είχε διαπιστώσει προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από την Ευρωβουλευτή του Εύα Καϊλή. Άνθρωποι από το περιβάλλον του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έβλεπαν μάλιστα συνεννόηση του «συστήματος Μαξίμου» με την Ευρωβουλευτή. Μάλιστα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε και προσπάθειες της κ. Καϊλή να βάλει φρένο στις έρευνες που διεξήγαγε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η επιτροπή Pega.  

«Τις κατά καιρούς διαφοροποιήσεις της κυρίας Καϊλή τις είχα ζυγίσει και είχα πάρει τις αποφάσεις μου και τις είχα ανακοινώσει στο Προεδρείο της Ευρωομάδας ότι δεν θα ήταν υποψήφια μαζί μας στις Ευρωεκλογές το 2024. Δεν θα άφηνα όμως να αιωρούνται υπόνοιες στο εσωτερικό και στην Ευρώπη ότι προσπαθώ να παρέμβω στην Έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA, της οποίας ήταν σκιώδης εισηγήτρια, διαγράφοντάς την για ζητήματα που αφορούσαν τη στάση της για το ζήτημα των υποκλοπώνόταν η υπόθεσή μου βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών. Δεν υπήρχε περίπτωση να τροφοδοτήσω μία συζήτηση ότι πήραμε μία απόφαση για να επηρεάσουμε εν τέλει το πόρισμα της Επιτροπής». 

«Απαντάμε στη ΝΔ με στοιχεία»

Στην Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν από την κυβέρνηση απόπειρα ταύτισης της υπόθεσης της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη με το Predator και την ΕΥΠ με τις εξελίξεις για την δωροληψία της Εύας Καϊλής. Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη απαντούν μέσω του topontiki.gr με συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία όπως υπογραμμίζουν αποσυνδέεουν τις κυβερνητικές αιχμές και τους ισχυρισμούς:  

  • Η έρευνα για την Εύα Καϊλή έχει ξεκινήσει το 2022, ενώ οι παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη έγιναν Σεπτέμβριο-Δεκεμβρίου του 2021. 
  • Μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη, ελέγχθηκαν όλοι οι ευρωβουλευτές και στο κινητό της κ. Καϊλή δεν βρέθηκε Predator. 
  • Τρίτον η υπόθεση της Εύας Καϊλή είναι κοινού ποινικού δικαίου. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν μπορεί να παρακολουθηθεί ένας πολιτικός για υπόθεση κοινής εγκληματικότητας. Εμείς διαφωνούμε με την παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας. Δεν αποκάλεσε κανένας την κ. Καϊλή προδότη του Κράτους, όπως είπαν το Νίκο Ανδρουλάκη  

Το επόμενο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίον τονίζουν: «Το βαρύ θεσμικό αποτύπωμά του ΣΥΡΙΖΑ είναι παντού γύρω μας. Είναι το σκιάχτρο που κραδαίνει η ΝΔ».  

Διαβάστε επίσης:

Ψαράκης: «Πώς μπλέχτηκε η Εύα σε τέτοια βρωμιά;»

ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Καϊλή: Εκτιμήσεις ότι επηρεάζει και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Εύα Καϊλή: Σε αυτές τις φυλακές έχει μεταφερθεί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10