search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:07
MENU CLOSE

Οι βολές του Politico κατά του Επιτρόπου Μ. Σχοινά, το άγχος του ΠΑΣΟΚ για τα γκάλοπ και οι διώξεις που έρχονται για τις υποκλοπές

14.12.2022 06:00
Σχοινάς μετά από συζητήσεις με Τσαβούσογλου: «Ώρα για θετικά βήματα»  - Media

Ολοένα και πιο βαθιά προχωρά η έρευνα στο ευρωκοινοβούλιο και στην Κομισιόν για τις σχέσεις ευρωβουλευτών και στελεχών της ΕΕ με το Κατάρ.

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι, τόσο διαφαίνεται και ένα παιχνίδι πιο ευρύτερο, πιο μεγάλο, πιο πολιτικό από αυτό που μέχρι τώρα προκύπτει από την σύλληψη και τις κατηγορίες για την Εύα Καϊλή και άλλους ευρωβουλευτές.

Στο κάδρο έχει μπει το Κατάρ, οι σχέσεις του με την Ευρώπη, την Τουρκία, την Ρωσία και την προσπάθεια του να μπει στις αγορές της ΕΕ.

Στην υπόθεση που έχει ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της Εύας Καϊλή τι μπορεί κανείς να πει, πέρα από όλα όσα ανακαλύπτονται όταν συγγενικό της πρόσωπο είχε την «ευαισθησία» να ιδρύσει και δύο ΜΚΟ;

Γιατί άραγε;

Δημοσίευμα του Politico φωτογραφίζει και τον Έλληνα Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά ως εμπλεκόμενο και υπερασπιστή των εργασιακών σχέσεων του Κατάρ.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, είναι σαφές ότι αυτή η υπόθεση θα κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ και τις πρώτες ενδείξεις θα τις έχουμε όταν δημοσιευτούν οι δημοσκοπήσεις τις επόμενες μέρες.

Βέβαια, ο λογαριασμός θα έρθει στην κάλπη και το κατά πόσο θα είναι «τσουχτερός» θα εξαρτηθεί από το τι άλλο θα ανακαλύψουν οι αρχές στην πορεία.

Στην άλλη υπόθεση που είναι στην επικαιρότητα συνεχώς και αδιαλείπτως αυτή των υποκλοπών, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν δοθούν στη δημοσιότητα διάλογοι από επισύνδεση της ΕΥΠ με το τηλέφωνο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να εξηγήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΥΠ ποιοι ήταν οι εθνικοί λόγοι που έδωσε το OK για να παγιδευτεί το τηλέφωνο του επικεφαλής της στρατιωτικής ηγεσίας.

Από αυτό το σημείο και μετά, τα πράγματα θα αρχίζουν να ζορίζονται για όλους όσους εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις. Και δεν εννοώ τις πολιτικές ευθύνες αλλά για όσους χειρίστηκαν υπηρεσιακά τις επισυνδέσεις.

Αν προκύψουν τέτοιες ευθύνες, ενδεχομένως να ασκηθούν και ποινικές διώξεις.

Διαβάστε επίσης:

Τα πετροδόλαρα των Καταριανών, η mafia Italia και το lifestyle των ευρωβουλευτών

Ο κατήφορος της Εύας Καϊλή, οι δυο ταχύτητες του ΠΑΣΟΚ και πόσο θα κοστίσει το «μάρμαρο» στις κάλπες

Τα δείπνα Σαμαρά-Καραμανλή, η εμφάνιση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πότε θα βγουν τα «χαρτιά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09