search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:23
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ – Τουρκίας για τα F-16

15.12.2022 23:01
f16-new

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας για τα F-16.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το επόμενο στάδιο είναι η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου και πιο συγκεκριμένα των Επιτροπών Εξωτερικών στην Βουλή και την Γερουσία.

Σημειώνεται πως ο γερουσιαστής Μενέντεζ εξακολουθεί να εκφράζει την αντίθεσή του και επί της ουσίας να «μπλοκάρει» την απόφαση του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ο Ρεπουμπλικανός Τζειμς Ρις ο οποίος ανέφερε στην Καθημερινή ότι «για να προχωρήσει μια τέτοια πώληση με την απαραίτητη στήριξη του Κογκρέσου θα πρέπει πολλά από τα αγκάθια στις σχέσεις ΗΠΑ Τουρκίας να αντιμετωπιστούν πρώτα».

Το Στέιτ Ντιπαρτμεντ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ολοκλήρωση των συνομιλιών τονίζοντας ότι «βάσει της πολιτικής μας, δεν σχολιάζουμε δημοσίως ούτε επιβεβαιώνουμε τις προτεινόμενες αμυντικές μεταφορές έως ότου κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη συνεργασία τους με τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, Τουρκία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν μακροχρόνιους και βαθείς διμερείς αμυντικούς δεσμούς και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ παραμένει προτεραιότητα».

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Γιατί το σκάνδαλο ήταν αναπόφευκτο – Πώς συνδέονται οι βασικοί «παίκτες» (Video)

QatarGate: Αυτός είναι ο Βέλγος «σερίφης» που πολεμά τη διαφθορά – Επικεφαλής των ερευνών, γράφει αστυνομικά βιβλία

Ντόναλντ Τραμπ: Εμφανίζεται σε βίντεο σαν άλλος… Σούπερμαν και προαναγγέλλει «κάτι σημαντικό» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:20