search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 17:36
MENU CLOSE

Τα πιο δημοφιλή sites στον κόσμο: Το BBC πρώτο, των New York Times το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο (Πίνακες)

15.12.2022 10:56
bbc bew

Με κίνηση που δυναμομετρήθηκε στο 1,2 δισ. επισκέψεις μόνον το Νοέμβριο, η κεντρική ιστοσελίδα του BBC ήταν στην κορυφή της λίστας με τα 50 δημοφιλέστερα σάιτ του κόσμου.

Μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο (από Νοέμβριο σε Νοέμβριο δηλαδή) η μεταβολή στην επισκεψιμότητά του ήταν 8%.

Δεύτερη σε επισκεψιμότητά ήταν το msn, η διαδικτυακή πύλη της Microsoft, που κατάφερε αύξηση 15%.

Η ιστοσελίδα των New York Times είναι εκείνη που τραβά την προσοχή διότι αν και τέταρτη στη λίστα της γενικής κατάταξης, σύμφωνα με τα δεδομένα της Similaweb που δημοσιοποίησε το PressGazzette, έχει την πιο εντυπωσιακή εξέλιξη.

Η επισκεψιμότητά του σάιτ των Times της Νέας Υόρκης σχεδόν εκατονταπλασιάστηκε από χρόνο σε χρόνο, αυξήθηκε κατά 11% από τον ένα μήνα στον άλλο και το Νοέμβριο εμφανίζεται να έχει 702,2 εκατ. επισκέψεις παγκοσμίως.

Παρά την θεαματική μεταβολή που κατάφερε η ιστοσελίδα της ιστορικής αμερικανικής εφημερίδας, ο ιστότοπος του CNN ήταν εκείνος ο οποίος αποτέλεσε την τρίτη προτίμηση των χρηστών του διαδικτύου καταφέρνοντας αύξηση, ετήσια αλλά και μηνιαία, σχεδόν στον ίδιο βαθμό, προσεγγίζοντας τα 780 εκατ. επισκέψεις.

Προσπέρασε τους New York Times καθώς είχε από μήνα σε μήνα (Οκτώβριο- Νοέμβριο) καλύτερη επισκεψιμότητα συγκριτικά με εκείνη που κατάφερε το σάιτ της εφημερίδας.

Η ειδησεογραφική πλατφόρμα της Google αν και εμφανίζεται με απώλειες ήταν στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης με σχεδόν μισό δισ. επισκέψεις και ακολουθούν οι ιστοσελίδες δύο βρετανικών εφημερίδων, της σκανδαλοθηρικής συντηρητικής Daily Mail και της προοδευτικής The Guardian.

Άξιο παρατήρησης είναι το γεγονός ότι στα «ψηλά» της λίστας βρίσκονται τίτλοι παραδοσιακών ΜΜΕ, ιστοσελίδες οι οποίες από πίσω έχουν δημοσιογραφικούς οργανισμούς, είτε εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε τηλεοπτικών σταθμών.

Οι ειδησεογραφικές πλατφόρμες και διανεμητές ειδήσεων, μηχανών αναζήτησης, όπως για παράδειγμα της Google ή της Yahoo αν και είναι σε περίοπτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, εμφανίζουν υποχώρηση στην επισκεψιμότητά τους.

Επίσης στο Top 10 έχουν πλασαριστεί τρείς τίτλοι από τη Βρετανία, μεταξύ των 50 καλύτερο το σάιτ της εφημερίδας Politico (70,5 εκατ. επισκέψεις) ενώ το NBCNews.com είναι αυτό το οποίο από τον Οκτώβριο στο Νοέμβριο κάλυψε απόσταση εννέα θέσεων και βρέθηκε στην 28η με 98,1 εκατ. επισκέψεις.

Mε κριτήριο τη μηνιαία μεταβολή επισκεψιμότητας την πρωτη θέση και με τεράστια διαφορά κατέχει το σάιτ των NYTimes, ακολουθεί το CBSNews του ομότιτλου αμερικανικού δικτύου, στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε το politico.com και ακολουθούν οι ιστοσελίδες των ειδησεογραφικών πρακτορείων Associated και Reuters.

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Παπαδάκης: Γιατί είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο (Video)

Μουντιαλική τηλεθέαση αλα Μέσι και Μόντριτς

Σπίτι με το MEGA: Η Ρούλα Κορομηλά υποδέχεται τον Μιχάλη Ρακιντζή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 17:30