search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Κίνα: Έκρηξη κρουσμάτων στην Σαγκάη – Κλείνουν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού

17.12.2022 16:30
Sangai-Covid-19_new

Η άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Κίνα, στις αρχές Δεκεμβρίου, ήδη έχεο φέρει έξαρση κρουσμάτων, την ώρα που μοντέλα δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων το 2023 μπορεί να ανέλεθει και σε ένα εκατομμύριο.

Από τη Δευτέρα κλείνουν τα περισσότερα σχολεία στη Σαγκάη, με τα μαθήματα να συνεχίζονται μόνο εξ αποστάσεως. Θα κλείσουν και οι παιδικοί σταθμοί, ανέφεραν οι αρχές εκπαίδευσης στην πόλη.

Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον στις 18 Ιανουαρίου, όταν αρχίζουν οι διακοπές για την κινεζική Πρωτοχρονιά.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου η Κίνα έχει άρει σχεδόν πλήρως τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού που ήταν σε ισχύ από τις αρχές του 2020.

Ωστόσο, οι αλλαγές στον τρόπο που γίνονται τα τεστ και στον τρόπο καταγραφής κάνουν δύσκολο να εκτιμήσει κανένας πόσο έχει διαδοθεί ο κορωνοϊός στην Κίνα.

Με την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων σε πόλεις βλέπει κανένας, όπως σημειώνει το BBC, ολόκληρες πόλεις άδειες από κόσμο, είτε γιατί πολλοί είναι ασθενείς και μένουν το σπίτι τους είτε γιατί δεν θέλουν να βγουν και να κολλήσουν τον ιό.

Σε κάθε περίπτωση, νοσοκομεία και μονάδες υγείας είναι υπό πίεση, την ώρα που το κράτος στήνει προσωρινές μονάδες. Μόνο στη Σαγκάη είναι διαθέσιμα 230.000 κρεβάτια.

Διαβάστε επίσης:

Μύθευμα στήνουν οι Τούρκοι για… εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην άλωση της Τριπολιτσάς

Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα σε κρίσιμες ουκρανικές υποδομές

Λονδίνο: «Λαμπάδιασε» γνωστό εστιατόριο με τους πελάτες να τρέχουν να σωθούν από τις φλόγες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:56