search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 22:57
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: «Πάνοπλη» η Γαλλία στον τελικό

17.12.2022 22:20
France_new

Χαμογελά ο Ντιντιέ Ντεσάν καθώς, ένα 24ωρο πριν το μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2022 με την Αργεντινή, ο Γάλλος ομοσπονδιακός είδε όλους τους παίκτες του να παίρνουν μέρος στην προπόνηση.

Οι Ραφαέλ Βαράν, Ιμπραχίμα Κονατέ και Κίνγκσλεϊ Κομάν, οι οποίοι λόγω ίωσης δεν έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα της Παρασκευής (16/12), έδωσαν κανονικά το «παρών» στη σημερινή προπόνηση (σ.σ. ήταν ανοιχτή για ένα 15λεπτο στους δημοσιογράφους), ένα 24ωρο πριν τον αγώνα που θα αναδείξει την κορυφαία εθνική ομάδα του πλανήτη.

Ο μέσος των «τρικολόρ», Ορελιέν Τσουαμενί και ο αριστερός φουλ μπακ, Τεό Ερναντέζ, οι οποίοι επίσης δεν γυμνάστηκαν την Παρασκευή, λόγω χτυπημάτων στο ισχίο και στο γόνατο αντίστοιχα, βρέθηκαν επίσης στον αγωνιστικό χώρο με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Κοντά στην επίτευξη ενός ξεχωριστού ρεκόρ ο Λιορίς

Ο τερματοφύλακας της Τότεναμ και της Εθνικής Γαλλίας, Ουγκό Λιορίς, βρίσκεται έναν τίτλο μακριά από το να γράψει το όνομα του με ανεξίτηλα γράμματα στην Ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Μόνο η Αργεντινή τον χωρίζει από το χριστεί στατιστικά ως ο πιο επιτυχημένος τερματοφύλακας στην Ιστορία των Μουντιάλ, ενώ μπορεί να ισοφαρίσει τον Βραζιλιάνο Γκιλμάρ ντος Σάντος (1958 και 1962) ως ο μοναδικός τερματοφύλακας που έχει κερδίσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα όντας βασικός στον τελικό.

Επίσης, ο 35χρονος, εάν πανηγυρίσει με την ομάδα του στον αυριανό τελικό, θα γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας που έχει κατακτήσει δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο ως αρχηγός.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι μόνο τέσσερις γκολκίπερ υπήρξαν αρχηγοί της εθνικής ομάδας τους σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ο Τζανπιέρο Κόμπι (Ιταλία/1934), ο Ντίνο Τζοφ (Ιταλία/1982), ο Ίκερ Κασίγιας (2010) και ο Ουγκό Λιορίς (2018). 

«Είναι μια χρυσή ευκαιρία να μείνεις στην Ιστορία», είχε παραδεχθεί ο Λιορίς μετά τον ημιτελικό και τον θρίαμβο επί του Μαρόκου.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: «Προϋπολογισμός λεηλασίας – Θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη» (Live)

Μητσοτάκης από Βουλή: Νέο «pass» για τα τρόφιμα, η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών σε καταστήματα τροφίμων

Βουλή: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 22:55