search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:31
MENU CLOSE

Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις Τραμπ – Δήλωσε αρνητικό εισόδημα μεταξύ 2015 και 2020

21.12.2022 18:39
donald melania

Οι φορολογικές δηλώσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του Μελάνια, που αποτέλεσαν αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, βγήκαν στη δημοσιότητα και τα συμπεράσματα έχουν ενδιαφέρον.

Όπως δείχνουν, το ζεύγος Τραμπ, δήλωνε αρνητικό εισόδημα στα τέσσερα από τα έξι χρόνια μεταξύ 2015 και 2020, σύμφωνα με έκθεση. 

Στα τρία από αυτά τα χρόνια, οι Τραμπ δήλωσαν υποχρέωση καταβολής φόρου εισοδήματος 750$ ή λιγότερο, ανέφερε η Wall Street Journal.

Η επιτροπή της Βουλής ανέφερε στην έκθεσή της ότι «ήταν σαφές ότι το υποχρεωτικό πρόγραμμα ελέγχου δεν ήταν προτεραιότητα» για την IRS και ότι η IRS δεν έλεγξε τον Τραμπ τα δύο πρώτα χρόνια που ήταν στην εξουσία. Οι ατομικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του πρώην Προέδρου που υποβλήθηκαν το 2018, το 2019 και το 2020 εξετάστηκαν μόνο μετά την αποχώρησή του από τα καθήκοντά του και μόνο η φορολογική δήλωση του 2016 υποβλήθηκε σε υποχρεωτική εξέταση.

Η πλήρης δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν τις επιστροφές του Τραμπ, αναμένεται τις επόμενες ημέρες αφού αφαιρεθούν όλες οι προσωπικές πληροφορίες από αυτές. 

Οι Τραμπ δήλωσαν θετικά ακαθάριστα έσοδα μόνο σε δύο από αυτά τα έξι χρόνια – 24,4 εκατομμύρια δολάρια το 2018 και 4,4 εκατομμύρια δολάρια το 2019.  

Οι Τραμπ πλήρωσαν περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια για φόρους το 2018 και 133.445 δολάρια το 2019, σύμφωνα με ανάλυση των New York Times.

Το 2020, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού μαινόταν σε ολόκληρη τη χώρα, οι Τραμπ δήλωσαν απώλεια 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων και πλήρωσαν 0 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους.

Ο 76χρονος Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024, αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, λέγοντας ότι ήταν υπό έλεγχο του IRS. 

Εκπρόσωπος του πρώην προέδρου χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση των επιστροφών ως «άνευ προηγουμένου διαρροή» σε δήλωση στη Wall Street Journal. 

«Εάν αυτή η αδικία μπορεί να συμβεί στον Πρόεδρο Τραμπ, μπορεί να συμβεί σε όλους τους Αμερικανούς χωρίς αιτία», είπε ο Στίβεν Τσουνγκ στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η πλήρης δημοσίευση των επιστροφών θα αντικατοπτρίζει την επιτυχία του Τραμπ ως επιχειρηματία.

Δημοκρατικά μέλη της επιτροπής είπαν ότι η δημοσιοποίηση των επιστροφών ήταν απαραίτητη για λόγους διαφάνειας. 

«Ψήφισα υπέρ της ενίσχυσης αυτής της κρίσιμης αρχής: Κανένας άνθρωπος δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε καν ένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε το μέλος της επιτροπής βουλευτής Μπρένταν Μπόιλ (D-Pa.).

Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο. 

«Κατά τις αντιρρήσεις μας στην αντιπολίτευση, η Επιτροπή των Δημοκρατικών εξαπέλυσε ένα επικίνδυνο νέο πολιτικό όπλο που ανατρέπει δεκαετίες προστασίας της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βουλευτής Kevin Brady (R-Texas).

«Η εποχή της πολιτικής στόχευσης και της λίστας των εχθρών του Κογκρέσου επέστρεψε και κάθε Αμερικανός, κάθε Αμερικανός φορολογούμενος, που μπορεί να βρεθεί στη λάθος πλευρά της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένα δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε δύο εταιρείες του Trump Organization, του ομίλου του Ντόναλντ Τραμπ, ένοχες για φορολογικές απάτες και πλαστογράφηση εγγράφων, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου στο Μανχάταν.

Πρόκειται για απάτη που συνεχιζόταν για 15 χρόνια και είχε να κάνει με την εξαπάτηση των αρχών σχετικά με αποζημιώσεις υψηλόβαθμων στελεχών και την καταβολή του φόρου που αντιστοιχούσε.

Οι δύο εταιρείες, Trump Corp. και Trump Payroll Corp., βρέθηκαν ένοχες για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN.

Ο ίδιος ο Τραμπ και τα παιδιά του δεν ήταν κατηγορούμενοι, αλλά το όνομά τους αναφέρθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Τα στελέχη των εταιρειών είχαν προνόμια όπως διαμερίσματα που πλήρωνε η εταιρεία, leasing αυτοκινήτων και δυνατότητα για προσωπικά έξοδα.

Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε ομοσπονδιακό και σε πολιτειακό επίπεδο σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του ο Τραμπ μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στις αρχές του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Κατάρ: Είναι μια μεγάλη φυλακή που μπορείς να δουλέψεις, δηλώνουν οι αόρατοι μετανάστες που εργάστηκαν για το Μουντιάλ

Qatargate: Πώς η Μαυριτανία μπαίνει στο κάδρο – Η ομολογία Τζόρτζι για μυστηριώδη μεσολαβητή και μεταφορά χρημάτων

Σοκ στη Γαλλία: 88χρονος ασθενής πήγε στα επείγοντα με οβίδα στον πρωκτό – Εκκενώθηκε το νοσοκομείο υπό τον φόβο έκρηξης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:25