search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:50
MENU CLOSE

Προκλητικός Τσελίκ: «Βολές» σε Μητσοτάκη-Δένδια – Τους κατηγορεί ότι «σαμποτάρουν» τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας

22.12.2022 19:22
tselik098- new

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Μάλιστα, έβαλε στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια αλλά και τους συμμάχους της Τουρκίας που ενστερνίζονται τις ελληνικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ανέφερε: «Η εικόνα που έχει προτάξει η Ελλάδα προσπαθώντας να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση με την ελληνοκυπριακή πλευρά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εικόνα που δεν υπηρετεί την ειρήνη. Όπως ήδη είδαμε, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν περάσει τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις που προτάσσει η Τουρκία».

Μάλιστα, ο Ομέρ Τσελίκ άφησε αιχμές και κατά συμμάχων της Τουρκίας, υποστηρίζοντας: «Όταν πρόκειται για εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι σύμμαχοί μας δίνοντας στήριξη στην μονομερή κακομαθημένη και μαξιμαλιστική προσέγγιση της Ελλάδας έδειξαν ότι δεν διαθέτουν την ικανότητα, το όραμα και την προοπτική της ειρήνης».

Διαβάστε επίσης:

Χειμάρρα: Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος – Ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 17χρονο

Washington Post: Τα τρία σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – Ποιο «καλοβλέπει» ο Ζελένσκι

Ζελένσκι στις ΗΠΑ: Με άκρα μυστικότητα και με κατασκοπευτικά και μαχητικά του ΝΑΤΟ το ταξίδι στο Λευκό Οίκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:40