search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:19
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Την επισκέφθηκε στις φυλακές ο πατέρας της – Τι θα γίνει με την κόρη της

23.12.2022 13:00
eua_kaili_new

Το πρώτο της επισκεπτήριο μετά την απόφαση για παράταση της προφυλάκισής της δέχθηκε η Εύα Καϊλήαπό τον πατέρα της στις φυλακές του Χάρεν όπου κρατείται.

Την παραμονή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν για ακόμη ένα μήνα αποφάσισαν την Πέμπτη οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου, αρνούμενες το αίτημα αποφυλάκισής της με βραχιολάκι.

Οι ισχυρισμοί της, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη.

Οι φυλακές του Χάρεν αποτελούν ένα πρότυπο σωφρονιστικό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι οικολογικές φυλακές με γήπεδα και άλλους κοινούς χώρους, ενώ τα κελιά δεν μοιάζουν με τα συμβατικά, αλλά είναι μικρά σύγχρονα δωμάτια σε καθένα από τα οποία απομονώνεται μόνη της η κάθε κρατούμενη, έχοντας κρεβάτι, γραφείο, τηλεόραση και ένα παράθυρο.

Σύμφωνα με τον Βέλγο δημοσιογράφο Μισέλ Γκαγιέ, η Εύα Καϊλή φέρεται να έχει συναναστροφές με ακόμα 20 κρατούμενες, οι οποίες «έχουν σκοτώσει κι έχουν βιάσει, ενώ υπάρχουν και άλλες κρατούμενες που κατηγορούνται για εγκλήματα «λευκού κολάρου» (white collar crimes)».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ προηγούμενων ημερών, οι φυλακές του Χάρεν θυμίζουν… χωριό.

Θα πάρει την κόρη της στη φυλακή;

Με δεδομένο ότι η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές για έναν τουλάχιστον μήνα ακόμη, οπότε θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στις φυλακές του Χάρεν, τίθεται το ερώτημα αν θα αποφασ’ισει να πάρει τη μικρή κόρη της μαζί της εκεί.

Οι εγκαταστάσεις των φυλακών θυμίζουν χωριό, οι κρατούμενοι μοιράζονται στα κτίρια ανάλογα με το προφίλ και την ηλικία τους και υπάρχει η δυνατότητα να «φιλοξενούνται» μητέρες με τα παιδιά τους.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στις φυλακές του Χάρεν οι κρατούμενες είθισται να έχουν μαζί τα παιδιά τους. Υπάρχουν πέντε ειδικά διαμορφωμένα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν τις μητέρες με τα μωρά τους, ενώ οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιχνιδότοπο αλλά και έναν μικρό κήπο.

Άρθρο του 2018 μιλούσε για συνολικά 6 παιδιά που ζούσαν και μεγάλωναν μέσα σε βελγικές φυλακές μαζί με τις μητέρες τους.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Η Ελλάδα συμπεριφέρεται φασιστικά στους πρόσφυγες – Στρατόπεδα συγκέντρωσης οι καταυλισμοί στα νησιά του Αιγαίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τα δημοσιεύματα για τη Marc

Εκλογές 2023: Οι ημερομηνίες που «έδειξε» ο Βορίδης (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:16