search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

23.12.2022 13:16
FOLEGANDROS_GYNAIKOKTONIA

Ένοχο κήρυξε το δικαστήριο τον καθ’ ομολογίαν δράστη της γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο.

Συγκεκριμένα, το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Σύρου αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορούμενου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στην περίπτωση της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψρράκου.

Υπενθυμίζεται ότι ατις 16 Ιουλίου 2021, ο δράστης έσπρωξε από τα βράχια την κοπέλα και την άφησε, τραυματισμένη και αβοήθητη να πνιγεί.

Το ζευγάρι βρισκόταν στη Φολέγανδρο για διακοπές…

Τι είπε στην απολογία του ο δράστης

“Θυμάμαι τη Γαρυφαλλιά να λέει “τι είναι αυτά που κάνεις;» και όχι να φωνάζει για βοήθεια. Δεν θυμάμαι να την σπρώχνω και δεν θυμάμαι πως έπεσε στα βράχια. Κάποια στιγμή, με θυμάμαι να παίρνω το σακίδιο από το αυτοκίνητο και να πηγαίνω μέσα στη θάλασσα προκειμένου να της προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Της έκανα τεχνητές αναπνοές, της έδωσα το φιλί της ζωής για να τη σώσω. Κάποια στιγμή είδα ότι το πρόσωπό της είχε ασπρίσει και ότι τα χείλη της είχαν μελανιάσει και έβγαζε αφρούς και νερό από το στόμα της. Τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή” ανέφερε στην απολογία του ο 30χρονος.

Το σκεπτικό

‘Οπως αναφέρει το logotypos, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, το έγκλημα έγινε έξω από το αυτοκίνητο με δυο σπρωξίματα (το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς). Το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δυο ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται πιθανότατα πάλι από τον δράστη.

Το δικαστήριο απέρριψε τα λεγόμενα των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχεται ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του κάποιο σοβαρό ψυχολογικό επεισόδιο.

Επίσης το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το άρθρο 36 για απαλλαγή, καθώς δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Αυτή την στιγμή το δικαστήριο συνεδριάζει προκειμένου να ανακοινώσει την ποινή.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Τον κακοποιούσαν σε ακατοίκητο κτίριο – Σοκάρουν τα λόγια των ανήλικων δραστών – «Το κάναμε για πλάκα»

Καιρός: «Ανοιξιάτικα» τα φετινά Χριστούγεννα – Το φαινόμενο που θα ανεβάσει στα… ύψη τη θερμοκρασία

Κρήτη: Αθώοι οι 3 από τους 5 κατηγορούμενους στην υπόθεση βιασμού του 19χρονου ΑμεΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09