search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:11
MENU CLOSE

Τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες στη Ρουμανία: Έρευνες των αρχών για τα αίτια –Διασωληνωμένη μια γυναίκα

24.12.2022 08:48
voukouresti – troxaio765- new

Αγωνία για την έκβαση της υγείας της γυναίκας που νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, μετά το δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Έλληνες και που είχε ως συνέπεια ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που σκοτώθηκε ήταν 50χρονος από τη Λάρισα.

Συνολικά 16 τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ μία γυναίκα βρίσκεται σε κώμα και υπάρχει αγωνία για την κατάσταση της υγείας της. Εκτός από τη γυναίκα που είναι διασωληνωμένη, ένα ακόμη άτομο φέρεται να είναι σοβαρά.

Εν τω μεταξύ, οι Ρουμανικές Αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος με το ελληνικό λεωφορείο.

Ο οδηγός του πούλμαν στο τροχαίο δυστύχημα βρέθηκε αρνητικός στο τεστ για αλκοόλ και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το ρουμάνικο κανάλι Observator Antena 1 ο οδηγός βγήκε αρνητικός στα τεστ για ναρκωτικά και αλκοόλ και φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως το πούλμαν είχε κατεύθυνση το Παλάτι του Κοινοβουλίου στο Βουκουρέστι και πως το Google Maps που πρότεινε ως συντομότερη διαδρομή αυτή του περάσματος Unirii.

Εν τω μεταξύ, 16 αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα αεροπορικώς και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο Βουκουρέστι καθώς έχουν δικούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο. 

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η πρεσβεία της Ελλάδας, είναι σε επαφή με τους συγγενείς των επιβαινόντων και των τραυματιών και δεν υπάρχουν εκκρεμή αιτήματα ενημέρωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Ρουμάνο ομόλογό του και τον ευχαρίστησε για την άμεση κινητοποίηση των ρουμανικών αρχών. Παράλληλα ο κ. Δένδιας συνομίλησε και με συγγενείς των τραυματιών στο Βουκουρέστι.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Το λεωφορείο ξεκίνησε την Πέμπτη από το Βόλο με 6 επιβάτες, σταμάτησε στη Λάρισα όπου επιβιβάστηκαν 24 άτομα και έκανε μια τελευταία στάση στη Θεσσαλονίκη για να πάρει άλλους 17 επιβάτες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το λεωφορείο έφτασε στο Βουκουρέστι στη Ρουμανία και σε κεντρικό δρόμο της πόλης συγκρούστηκε με μπάρα ελέγχου ύψους των οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει και να καταπλακώσει την οροφή του λεωφορείου.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την οροφή του λεωφορείου να έχει συνθλιβεί κάτω από το φράγμα ύψους.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Παραμονή Χριστουγέννων με… ανοιξιάτικες θερμοκρασίες (Videos)

Χριστούγεννα 2022: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Επί ποδός η Τροχαία

Χίος: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού για κρατούμενο που έπεσε στη θάλασσα από πλοίο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:11