search
ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 11:50
MENU CLOSE

Τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες τουρίστες στη Ρουμανία: Ένας νεκρός, τρεις σοβαρά τραυματίες – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

23.12.2022 17:33
troxaio-roumania-1-new

Ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του και τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση από τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν που μετέφερε Έλληνες τουρίστες στο Βουκουρέστι νωρίτερα σήμερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επρόκειτο για έναν τουριστικό λεωφορείο με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό. Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών, ανέφερε το ελληνικό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ένας επιβάτης του λεωφορείου κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Το λεωφορείο ξεκίνησε από το Βόλο, χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα, 6 άτομα επιβιβάστηκαν από το Βόλο στο λεωφορείο, 24 από τη Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Το ταξιδιωτικό γραφείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στο Βουκουρέστι, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για να ενημερώσουν τους συγγενείς των ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους, με αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή, ενώ στη συνέχεια έσπασαν τα παράθυρα του πούλμαν. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας, η γυναίκα που είναι σοβαρά, έχει διασωληνωθεί και είναι 30 ετών ενώ 21 τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο αν και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο σύντομα.

Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ορισμένοι από τους επιβάτες παγιδεύτηκαν μέσα στο λεωφορείο και ότι δέκα πληρώματα ασθενοφόρων στάλθηκαν στο σημείο για να παράσχουν επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την οροφή του λεωφορείου να έχει συνθλιφτεί κάτω από το φράγμα ύψους.

Δέκα άτομα που μεταφέρθηκαν στο τμήμα επείγοντων περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βουκουρεστίου έχουν τις αισθήσεις τους ανέφεραν ιατρικές πηγές στο ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Οι 10 ασθενείς έχουν τις αισθήσεις τους και είναι συνεργάσιμοι. Οι δύο από αυτούς θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι στην πτέρυγα νευροχειρουργικής και ο ένας στην πτέρυγα θωρακοχειρουργικής», ανέφεραν οι πηγές στο Agerpres.

Παράλληλα, ορισμένοι από τους επιβαίνοντες λαμβάνουν τις πρώτες και την απαραίτητη φροντίδα στη Μονάδα Υποδοχής Επειγόντων Περιστατικών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πρεσβεία της Ελλάδας στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Βουκουρέστι σε τουριστικό λεωφορείο με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του τμήματος εκτάκτων περιστατικών του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

«Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. «Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο».

«Κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες», σημειώνει.

Επίσης, προσθέτει, στελέχη της πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

«Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», σημειώνει.

Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι, τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα:

210 368 1730

210 368 1350

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σοκαριστική σύγκρουση τρένου με φορτηγό (Video)

Συναγερμός σε ΗΠΑ και Καναδά για την αρκτική καταιγίδα: Έως -50 η θερμοκρασία – Γιατί χαρακτηρίζεται «κυκλώνας – βόμβα»

Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ: 4.500 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 11:50