search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:54
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Έρευνα από τις Αρχές για πιθανές καταθέσεις σε τράπεζα του Παναμά – Διαψεύδει ο Δημητρακόπουλος

28.12.2022 17:52
eua_kaili_new

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, καθώς και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων για τον χρηματισμό τους από το Κατάρ.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ευρωβουλευτού, ελέγχοντας καταθέσεις, εταιρίες και ακίνητα που είναι τόσο στο δικό της όνομα όσο και στα ονόματα των συγγενικών της προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία αναζητά και εξετάζει πιθανές καταθέσεις της Εύας Καϊλή σε τράπεζα του Παναμά, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ίδια, αλλά και συγγενείς τους διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον συνήγορο της ευρωβουλευτού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος ζήτησε και τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί από πού ξεκίνησαν αυτές οι φήμες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Αρχές του Κατάρ είχαν καταθέσει σε τράπεζα του Παναμά 30 εκατομμύρια ευρώ, 20 για την Εύα Καϊλή και 10 για συγγενικά της πρόσωπα, στις αρχές του 2019.

Επιπλέον, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν την προφυλάκιση της ευρωβουλευτού είχε σταλεί ερώτημα στις ελληνικές Αρχές αν έχουν «παγώσει» τα περιουσιακά της στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε ενδεχόμενη αποφυλάκισή της θα μπορούσε να παραποιήσει στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για Τσαπανίδου: «Εύχομαι να συμβάλει στην πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και τεκμήρια»

«Τσιφλίκι» του Ερντογάν η Θράκη

Οι ευχές του Γαϊτάνη στην Τσαπανίδου για την ανάληψη των καθηκόντων της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:51