search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 08:51
MENU CLOSE

Απάντηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Μιχαηλίδου: «Έδωσε λανθασμένα στοιχεία»

29.12.2022 13:21
hamogelo new

Στις δηλώσεις της υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, σχετικά με το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση και κακοποιητικές συμπεριφορές, απαντά σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Yπενθυμίζεται ότι επίθεση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον ιδρυτή του, Κώστα Γιαννόπουλο, υιοθετώντας δημοσιεύματα για τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης, έκανε σε τηλεοπτική συνέντευξή της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Action24 «Πρωινή Ζώνη», η κυρία Μιχαηλίδου παρατήρησε, μεταξύ άλλων:

«Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».

Υπενθυμίζεται ότι, τα στοιχεία που επικαλείται η κυρία Μιχαηλίδου, προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας Το Βήμα, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, φέρεται να διαμένει σε διαμέρισμα-μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, αξίας περίπου δύο εκατ. ευρώ, σε αμφιθεατρική περιοχή στον Αλιμο, το οποίο ωστόσο είναι κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα, που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη.

Η απάντηση του Χαμόγελου του Παιδιού

Σχετικά με τα αποθεματικά του οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει ότι η υφυπουργός λανθασμένα δήλωσε ότι ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα λέει ότι «στις 31 Δεκεμβρίου 2021 υπήρξε αποθεματικό ύψους 6.112.352,37€, το οποίο προήλθε σωρευτικά από προηγούμενα έτη.

Για το έτος 2022 είμαστε σε αναμονή κλεισίματος του έτους, εκκαθάρισης και ελέγχου από την εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών ErnstandYoung για να δημοσιοποιήσουμε για μία ακόμα χρονιά τα οικονομικά μας στοιχεία.

Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων για το έτος 2022 ότι το αποθεματικό θα ανέρχεται περίπου στα 5.000.000 ευρώ.

Κάθε χρόνο ανάλογα με τα έσοδα και τις δαπάνες του Οργανισμού, δημιουργείται πλεόνασμα ή έλλειμμα.

Σε περίπτωση πλεονάσματος προσαυξάνεται το αποθεματικό του Οργανισμού για κάλυψη αναγκών και αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών κινδύνων όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν π.χ. capital controls, οικονομική κρίση, πανδημία κ.λπ.

Σημειώνεται ότι την τελευταία πενταετία, η μόνη χρονιά που υπήρξε πλεόνασμα ήταν το 2019 και αυτό προέκυψε από την πώληση του μειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΤΙΤΑΝΙΑ».

Διαβάστε επίσης

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Προθεσμία πήρε ο όγδοος ανήλικος κατηγορούμενος (video)

ΕΟΦ: Ανακαλεί πασίγνωστο σπρέι Dettol (photo)

Κρήτη: Νεκρή μία ηλικιωμένη μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 08:51