search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:13
MENU CLOSE

Ρωσία – Μήνυμα Σόιγκου σε Κίεβο και Δύση: Η νίκη μας στην Ουκρανία είναι αναπόφευκτη

31.12.2022 14:39
soigkou09-new

Η νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτη», δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου ενώ παράλληλα εξήρε τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών στη διάρκεια ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματός του για το νέο έτος.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα από φιλοπολεμικές φωνές στη Ρωσία για αποτυχίες στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια του δεκάμηνου πολέμου στην Ουκρανία, επισήμανε ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή παραμένει «δύσκολη» και επέκρινε την Ουκρανία και τη Δύση που προσπαθούν να συγκρατήσουν τη Ρωσία.

«Συναντάμε το νέο έτος σε μια δύσκολη στρατιωτικοπολιτική κατάσταση», είπε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το Reuters.

«Πρόκειται για μια εποχή που υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να διαγράψουν την ένδοξη ιστορία και τα μεγάλα μας επιτεύγματα, να γκρεμίσουν μνημεία των νικητών του φασισμού, να βάλουν τους εγκληματίες πολέμου σε βάθρο, να ακυρώσουν και να βεβηλώσουν οτιδήποτε ρωσικό», πρόσθεσε.

Με τις αιματηρές μάχες να συνεχίζονται στο μέτωπο και τη Ρωσία να μην έχει εξασφαλίσει τα εδάφη που επιθυμεί από τους πρώτους μήνες του πολέμου, ο Σόιγκου είπε στους Ρώσους στρατιώτες: «Η νίκη, όπως και το νέο έτος, είναι αναπόφευκτη».

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος χρίζει ιππότη τον κιθαρίστα των Queen, Μπράιαν Μέι

Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία: Θεαματική υποδοχή για το 2023 με πυροτεχνήματα και χωρίς… περιορισμούς (Video)

ΟΗΕ: Οι Παλαιστίνιοι χαιρέτισαν ως «νίκη» την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:08