search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:58
MENU CLOSE

Χουλουσί Ακάρ: «Όλοι ξέρουν τα κόλπα της Ελλάδας»

02.01.2023 12:14
akar 654- new

Συνεχίζει ο Χουλουσί Ακάρ τις δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, αναφέροντας πως «όλοι γνωρίζουν τα κόλπα της» και πως μπλοκάρει τις τις συνομιλίες με την Άγκυρα σχετικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο TCG Anadolu,
το «πρώτο μη επανδρωμένο πλοίο στον κόσμο» και το «μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας» συνέχισε τη ρητορεία σε βάρος της χώρας μας.

Όχι μόνο η Ελλάδα δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες» ανάμεσα σε εκείνη και την Τουρκία, «αλλά προσπαθεί να τις αποτρέψει από το να γίνουν και τις σαμποτάρει», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΑΜ, παρουσιάζοντας την Άγκυρα πρόθυμη να κάνει διάλογο και να διατηρήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Ακάρ: Έλληνες πολιτικοί ανεβάζουν την ένταση με την Τουρκία

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ μίλησε και για τους Έλληνες πολιτικούς, «που κρύβουν» εγχώρια ζητήματα ανεβάζοντας την ένταση με την Τουρκία, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η Αθήνα επιχειρεί να παρουσιάσει τα ελληνοτουρκικά προβλήματα ως «ζητήματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ».

«Όλοι γνωρίζουν τα κόλπα της Ελλάδας. Περιμένουμε τους πάντες να είναι πιο προσεκτικοί από αυτήν την άποψη», πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε, επίσης, ο Ακάρ να κάνει ειδική μνεία για ζητήματα του ελληνικού πολιτικού διαλόγου, μιλώντας για «σκάνδαλα που υπάρχουν στην Ελλάδα, όπως των παρακολουθήσεων, του μεταναστευτικού και της διαφθοράς», όπως αναφέρει το Anadolu.

«Θέλουμε να κάνουμε την ελληνική κυβέρνηση να δει ότι δεν είναι δυνατόν για αυτούς να επιβιώσουν δημιουργώντας ένταση», είπε ο Ακάρ, σημειώνοντας πως η Τουρκία «δεν αποτελεί απειλή για κανέναν», καθώς είναι ένας «αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος».

Διαβάστε επίσης

Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με αρχηγούς κρατών στην Βραζιλία (Photos)

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές – Ποιες ημερομηνίες είναι οι επικρατέστερες

Γλέντι στο Twitter με τις ευχές Βόζεμπεργκ για το …2033 – «Πόσο ήπια;»


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:58