search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:19
MENU CLOSE

Σε προεκλογική ετοιμότητα θέτει την ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Oι συσκέψεις, τα προβλήματα και τα πρόσωπα

04.01.2023 06:00
neadimokratia_grafeia_new

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά η επιτροπή που θα ασχοληθεί με το πρόγραμμα της ΝΔ, καθώς μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών άναψαν, σε κομματικό επίπεδο, φουλ οι μηχανές του κυβερνώντος κόμματος.

Ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη προκειμένου να καθορίσουν τους τομείς που θα βάλει η ΝΔ σε προτεραιότητα.

Στη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να πάρουν μέρος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο υπεύθυνος Ψηφιακής Στρατηγικής Έρικ Πάρκς, η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου Κύρα Κάπη και ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη περί τα κομματικά Θανάσης Νέζης.

Παράλληλα το κυβερνών κόμμα θα συγκροτήσει εκλογική επιτροπή με επικεφαλής τους κ. Μπρατάκο και Μαρινάκη, και στην οποία θα συμμετέχουν εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και γενικοί γραμματείς, οι οποίοι δεν θα δώσουν τη μάχη του σταυρού.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, μέσα στον μήνα, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη (13-14 Ιανουαρίου ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες περιοδείες προετοιμάζονται για τον Φεβρουάριο στη Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη), τη Θεσσαλία (Λάρισα), τη Στερεά Ελλάδα (Λαμία) και την ΄Ηπειρο (Ιωάννινα).

Την ίδια στιγμή τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται να μελετούν το τι θα συμβεί με τις μονοεδρικές. Όπως λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, βέβαιη θεωρείται η επικράτηση της ΝΔ στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, τη Σάμο και τη Ζάκυνθο.

Η Κεφαλονιά, εμφανίζεται να απασχολεί ιδιαίτερα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθώς στο νησί ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει μια δυνατή υποψηφιότητα. Τον καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη. Έτσι όλα δείχνουν ότι εκεί θα κονταροχτυπηθούν οι καθηγητές Ναπολέων Μαραβέγιας από τη ΝΔ και Νίκος Φαραντούρης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Λευκάδα, πάλι, η ΝΔ κέρδισε το 2019 την έδρα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγοντας τον κ. Θαν. Καββαθά.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Έρευνα ΑΔΑΕ σε όλους τους παρόχους με επικεφαλής τον ίδιο τον διοικητή της

Θέμης Χειμάρας σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Χθες αποχώρησα από την εταιρεία» – Τι απαντά για το πόθεν έσχες

Μητσοτάκης για πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: «Περισσότερες από 4.000 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42