search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:50
MENU CLOSE

Απειλεί ξανά η Τουρκία: «Δεν λέμε λόγια του αέρα – Όταν φωνάζουμε θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά, θα το κάνουμε»

06.01.2023 19:41
Oktai098- new

Συνεχίζει τις προκλήσεις η τουρκική πλευρά, αυτή τη φορά με τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, ο οποίος εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Χθες, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: “Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ”. Είναι ξεκάθαρη η ‘αδελφοσύνη’ μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει ‘θα έρθουμε ξαφνικά’, αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κανάλι στο YouTube.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε το ελληνικό λιμενικό ότι έριξε πυρά κατά τουρκικής ακταιωρού.

Όπως υποστήριξε σε νέες του δηλώσεις, η ελληνική πλευρά είναι εκείνη που «προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους» ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι η Άγκυρα έχει προσπαθήσει να επιλύσει τις όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών μέσω του διαλόγου.

Αναλυτικά η δήλωση Ακάρ:

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Δεν έχουμε λάβει θετική απάντηση από την Ελλάδα σε καμία από τις πρωτοβουλίες μας. Μόλις χθες παρενόχλησαν και πυροβόλησαν τους ψαράδες μας στο Αιγαίο.

Είναι η Ελλάδα που προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση εναντίον μας αναπάντητη.

Παρά τα όσα έχουν κάνει, εμείς λέμε να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου.

Εμείς λέμε, πριν πέσει το χιόνι στα βουνά, ”συνέλθετε και πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος”. Τους έχουμε προειδοποιήσει και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε.

”Σταματήστε την προκλητική σας συμπεριφορά. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Λέμε ας μιλήσουμε”. Δυστυχώς, βλέπουμε προβλήματα από την άλλη πλευρά. ”Το έχετε κάνει αυτό στην ιστορία”, τα αποτελέσματα είναι γνωστά».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Γαύδο: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Εύα Καϊλή: Σήμερα θα δει την κόρη της – Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στη φυλακή του Χάρεν

Η έλλειψη φαρμάκων και η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία πιέζει την κυβέρνηση – Γιατροί και γονείς σε απόγνωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05