search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:38
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 3 δισ. δολαρίων – «Έρχεται πιο κοντά η νίκη» το μήνυμα Ζελένσκι

06.01.2023 22:23
Oukrania- Xersona- new

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νέα στρατιωτική βοηθέια-μαμούθ στην Ουκρανία ύψους 3 δισ. δολαρίων.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού ΟίκουΚαρέν Ζαν-Πιέρ δήλωσε ότι η βοήθεια, η οποία θα αναλυθεί αργότερα από το Πεντάγωνο, αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδείξουν τη συνεχή δέσμευσή τους να διασφαλίσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ανακοινώνοντας περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα στρατιωτική βοήθεια», δήλωσε η Ζαν-Πιερ σε σχετική ενημέρωση.

Επιπλέον, χαρακτήρισε το νέο πακέτο βοήθειας ως το μεγαλύτερο και θα περιλαμβάνει οχήματα μάχης πεζικού, οβιδοβόλα Howitzer και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθώς και πυραύλους επιφανείας-αέρος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για τη νέα βοήθεια, λέγοντας πως με αυτή «έρχεται πιο κοντά η νίκη».  

«Καλωσορίζω το πακέτο αμυντικής βοήθειας των ΗΠΑ. Σε ευχαριστώ Τζο Μπάιντεν για τον εντελώς νέο οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Bradley και των αντιαεροπορικών πυραύλων. Θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό στο πεδίο της μάχης. Φοβερό χριστουγεννιάτικο δώρο για την Ουκρανία! Μαζί με τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών πλησιάζουμε σε μια κοινή νίκη!» έγραψε ο Ζελένσκι.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Θερμοκρασίες ρεκόρ –Το 2022 η μέση θερμοκρασία ήταν η υψηλότερη από το 1900 και μετά

Απάντηση Μενέντεζ σε Ερντογάν – «Απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές κατά της Ελλάδας»

Μακελειό στο Μεξικό: Δεκάδες νεκροί στην «κινηματογραφική» σύλληψη του γιου του βαρόνου «Ελ Τσάπο» – Βίντεο της σύλληψης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50