search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:37
MENU CLOSE

Τουλάχιστον ανταλλάσσουν συλλυπητήρια και ευχές

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2263
04/01/2023
06.01.2023 17:51
panagiotopoulos_akar_new

Μπορεί τα ελληνοτουρκικά να βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εδώ και χρόνια, ωστόσο, φαίνεται ότι σε προσωπικό επίπεδο οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών έχουν καταφέρει να πετύχουν μια καλή και ανθρώπινη επικοινωνία.

Έτσι ο Χουλουσί Ακάρ τηλεφώνησε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο για να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο της μητέρας του στέλνοντάς του και μήνυμα στο οποίο έγραψε: «Αγαπητέ Νίκο, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε εσένα και την οικογένεια σου, εύχομαι να αναπαυθεί εν ειρήνη η μητέρα σου».

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επικοινώνησε με το ελληνικό υπουργείο ώστε να στείλει στεφάνι στην κηδεία της μητέρας του Νίκου Παναγιωτόπουλου, κάτι που έγινε αποδεκτό, ενώ ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογο του, ευχόμενος το 2023 να είναι έτος ειρήνης κατά το οποίο οι δύο πλευρές θα εργαστούν από κοινού για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Εντάξει, δεν περιμένει κανείς ότι τέτοιες κινήσεις θα φέρουν… καταλαγή στην ένταση που επικρατεί στην περιοχή λόγω της τουρκικής επιθετικότητας, ωστόσο σίγουρα είναι καλό οι δύο κατεξοχήν αρμόδιοι για την ασφάλεια υπουργοί να μπορούν να έχουν και ανθρώπινες επαφές, πέραν από τις πολιτικές.

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνεια: Θερμή υποδοχή Τσίπρα στον Πειραιά (Video)

Φαρμακερά παθήματα που δεν έγιναν μαθήματα

Η απολογία του Spiegel για τον Έβρο και η μυστηριώδης «Baidaa S.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05