ΔΕΥΤΕΡΑ 01.09.2025 03:40
MENU CLOSE

Hurriyet: «Φόβος και πανικός στην Αθήνα» - Προκλητικό πρωτοσέλιδο για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

07.01.2023 11:40

Για «φόβο και πανικό» στην Αθήνα κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Hurriyet, μετά το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι.

Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και πως έσπευσαν στο σημείο για να ελέγξουν το συμβάν.  Στην ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Έπαιξε 2 ώρες με την κόρη της και ήταν χαρούμενη – Τι αναφέρει το ρεπορτάζ της La Repubblica

Γλυπτά του Παρθενώνα: Να ενημερωθεί άμεσα η Βουλή για το μείζον ζήτημα της διεκδίκησης και επιστροφής τους ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιμένει στην εκδοχή των Τούρκων για το Φαρμακονήσι ο Ακάρ: «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας» (Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.09.2025 03:38
Exit mobile version