search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:19
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τη Δευτέρα η δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας – «Θα καθίσει στο εδώλιο μόνο για λίγα λεπτά»

08.01.2023 11:23
roula pispirigkou987- new

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει τη Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό χθες Σάββατο, ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας προτίθεται να ζητήσει αναβολή λόγω εφετείου που αφορά σε σοβαρή υπόθεση από τη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι το 18μηνο κράτησης της εντολέως του ολοκληρώνεται τον προσεχή Νοέμβριο, επομένως η νομική του εκτίμηση είναι ότι θα δοθεί αναβολή και έτσι η 34χρονη δεν θα καθίσει στο εδώλιο παρά μόνο… για λίγα λεπτά.

Γιατί εστάλησαν τα εξώδικα

Ο ποινικολόγος διευκρίνισε πως απέστειλε εξώδικα στον ιδιώτη ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, την καθηγήτρια Τοξικολογίας Χαρά Σπηλιοπούλου, τον παθολογοανατόμο Χρήστο Ευτυχιάδη και τους κρατικούς ιατροδικαστές Νικόλαο Καρακούκη και Νικόλαο Καλόγρηα, ως «δημιουργούς της δικαστικής πλάνης».

Μάλιστα, κατά τον κ. Κούγια, τα προαναφερθέντα πρόσωπα «εκ δόλου και χωρίς καμιά επιστημονική δομή και χωρίς καμιά σοβαρή επιστημονική αιτιολογία και έκτος των κανόνων της ιατροδικαστικής και της παθολογικής ανατομικής καταθέσεις τους, οι οποίες κατέστησαν κατηγορουμένη την Πισπιρίγκου -ενορχηστρωμένα- με παράνομη συνεργασία μεταξύ τους, σειρά ιατρικών και επιστημονικών ερωτημάτων, τα οποία υπαγόρευσαν μάρτυρες με ειδικές γνώσεις, οι οποίοι έχουν εξεταστεί ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακριτρίας κα. Τζωρτζάτου και στα οποία ουδέποτε, απήντησαν».

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, τα επιστημονικά ερωτήματα, στα οποία έπρεπε υποχρεωτικά να απαντήσουν και η έλλειψη απαντήσεως «αποδεικνύουν την αθωότητα της κατηγορούμενης», γι’ αυτό και κατέθεσε αγωγές αποζημιώσεως αλλά και μηνύσεις για ποινικά αδικήματα εις βάρος της.

Νέα βέλη κατά Όθωνα Παπαδόπουλου

Με φόντο την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Αλέξης Κούγιας σε νέα ανακοίνωσή του αναφέρεται και σε πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά και μια σειρά εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από την πλευρά του πρώην συνηγόρου υπεράσπισής της, Όθωνα Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει: «Μελετούμε τις γραπτές δηλώσεις και εμφανίσεις στην τηλεόραση του πρώην ραδιοφωνικού παραγωγού και νυν δικηγόρου Οθωνα Παπαδόπουλου, εκ των οποίων αποδεικνύεται η διάπραξη σειρά εγκλημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων, εις βάρος της πρώην εντολέα του , αλλά και της οικογένειάς της (απιστία, κ.λπ.) και εις βάρος του Αλέξη Κούγια. Για τα ως άνω θα στραφούμε τις επόμενες ήμερες, λόγω ιδιαίτερου φόρτου εργασίας, ενώπιον των ποινικών και αστικών Δικαστηρίων και θα γνωστοποιήσουμε την κατάθεση των σχετικών δικογράφων!».

Διαβάστε επίσης:

Γρεβενά: Το απόγευμα της Κυριακής το τελευταίο «αντίο» στον 6χρονο Θωμά

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο – Νεκρή υπάλληλος καθαριότητας

Εξαφάνιση 12χρονης – Συναγερμός στην Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:17