search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:33
MENU CLOSE

«Αείμνηστος Βασιλεύς» ο Κωνσταντίνος για τον Βαρθολομαίο – «Διάδοχος Υψηλότατος Πρίγκιπας Παύλος» ο γιος του

11.01.2023 17:33
vartholomaios-trisagio-1-new

Τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, ενώ νωρίτερα, είχε επικοινωνήσει με τον γιο του τέως, Παύλο και έστειλε συλλυπητήριο γράμμα στην οικογένειά του.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρεται ως «αείμνηστος Βασιλεύς Κωνσταντίνος» και όχι ως τέως βασιλιάς, ενώ ο γιος του ως «διάδοχος Υψηλότατος Πρίγκιπας Παύλος», σε αντίθεση με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πληροφορηθείς τον θάνατο του αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου, με τον οποίο συνδεόταν με μακροχρόνια προσωπική φιλία, τέλεσε, σήμερα, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού, περιστοιχούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς παρέδρους και κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Επίσης, ο Παναγιώτατος επικοινώνησε νωρίτερα, τηλεφωνικώς, με τον διάδοχο Υψηλότατο Πρίγκιπα Παύλο, και απέστειλε συλλυπητήριο Γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος».

Διαβάστε επίσης:

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Μαξίμου το πρωί οι τρεις γιοι του για τα διαδικαστικά της κηδείας

Δημήτρης Οικονόμου για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι θα πούμε στους Δούκες που θα έρθουν,ότι είμαστε φοβικοί;

Λιανεμπόριο: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα για καταγγελίες καταναλωτών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01