search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 05:42
MENU CLOSE

Αυστραλία: Άντρας ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει ένα κοάλα (Video)

12.01.2023 18:59
koala_new
Πηγή: Pixabay

Ο Γουίλ Θόρντον έπινε τον καφέ του στο μπαλκόνι του όταν είδε ένα κοάλα να κατευθύνεται προς τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Δεν έχασε στιγμή.

Ξυπόλυτος έτρεξε μέχρι τον αυτοκινητόδρομο και έσπευσε να διακόψει την κυκλοφορία, ρισκάροντας να πέσει κάποιο αυτοκίνητο πάνω του, για να δώσει την ευκαιρία στο κοάλα να διασχίσει τον δρόμο με ασφάλεια.

Ο 39χρονος Θόρντον ζει στο Μπάρλεϊ Χεντς, του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και κάτω από το σπίτι του περνάει ένας αυτοκινητόδρομος με τέσσερις λωρίδες ανά κατεύθυνση. Το κοάλα δεν θα είχε καμία τύχη αν δεν έσπευδε να σταματήσει την κυκλοφορία.

«Πίναμε καφέ με την γυναίκα μου στο μπαλκόνι όταν είδαμε το κοάλα να κατεβαίνει από τα δέντρα που βρίσκονται μπροστά μας», περιγράφει ο 39χρονος, «άρχισε να κατευθύνεται προς τον αυτοκινητόδρομο της Χρυσής Ακτής.

Γι αυτό έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, αλλά προσπάθησα να μείνω σε μια απόσταση από αυτό για να μην το τρομάξω. Εκείνο ήτα αποφασισμένο να διασχίσει τον δρόμο και γι αυτό σκέφτηκα πως ήταν καλύτερα να σταματήσω την κυκλοφορία για να το βοηθήσω».

Η πεθερά του 39χρονου κατέγραψε όλη την προσπάθειά του σε βίντεο. Ο Θόρντον φαίνεται ξυπόλητος να σταματά την κυκλοφορία καθώς το κοάλα διασχίζει τον δρόμο, ενώ όταν το ζώο σταματά αμήχανο στην μέση, εκείνος το ενθαρρύνει να απομακρυνθεί για να συνεχιστεί η κίνηση των αυτοκινήτων.

«Οι οδηγοί έδειξαν κατανόηση, σταματούσαν όταν βγήκα στη μέση του δρόμου», λέει ο Θόρντον. «Το κοάλα είχε διασχίσει σχεδόν όλο τον δρόμο, αλλά αποφάσισε να σταματήσει για να ξεκουραστεί. Εκείνη την ώρα είχε αρκετή κίνηση. Ήταν τυχερό που όλα συνέβησαν στη διάρκεια της μέρας και μπορέσαμε να το βοηθήσουμε».

«Ήταν σουρεαλιτική κατάσταση. Σήκωσα τα χέρια μου ψηλά για να μην νομίζουν οι οδηγοί ότι ήμουν τρελός. Αλλά μπορούσαν να δουν ότι υπήρχε ένα κοάλα στον δρόμο κι έδειξαν κατανόηση. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερε», προσθέτει ο 39χρονος.

Ο Ντέιβ Κόουπμαν, εκπρόσωπος της υπηρεσίας φροντίδας της φύσης του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι το βίντεο αυτό υπενθυμίζει σε όλους ότι το περιβάλλον όπου ζουν τα κοάλα συρρικνώνεται λόγω της αποψίλωσης δασών για εμπορική εκμετάλλευση της γης και την αστική ανάπτυξη.

Το κοάλα περιλαμβάνεται στα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, αλλά η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πάρει μέτρα για την προστασία του είδους.

«Φτάσαμε πια στο σημείο όπου δεν μπορεί να συνεχιστεί η αποψίλωση, καταστρέφουμε τον ζωτικό χώρο των κοάλα, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση αν δεν αλλάξουν τα πράγματα», πρόσθεσε ο Ντέιβ Κόουπμαν.

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Αναβολή για τις 26 Ιανουαρίου πήρε το αίτημα του Φραντσέσκο Τζόρτζι για την αποφυλάκισή του

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εξετάζεται αποκλεισμός αξιωματούχων της Pfizer

Ταλιμπάν: Παρουσίασαν το πρώτο supercar δικής τους παραγωγής – Οι ομοιότητες με άλλα αυτοκίνητα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44