search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:48
MENU CLOSE

Εκτός Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ο Νικόλαος Καλτσάς – Aιχμές για διαφωνία με την «εξουσία»

12.01.2023 18:17
kaltsas-12-new

Έληξε η συνεργασία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (ΜΚΤ) με τον επιστημονικό διευθυντή του, αρχαιολόγο Νικόλαο Καλτσά, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα από την 1η Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οι λόγοι της διακοπής της συνεργασίας είναι οικονομικοί (περικοπές), ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει αντικαταστάτης, ωστόσο ο ίδιο σε ανάρτησή του αφήνει αιχμές για σύγκρουση με την «εξουσία».

Ο Νικόλαος Καλτσάς, στην πολύχρονη επιστημονική του πορεία, διακρίθηκε, μεταξύ άλλων, ως διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

«Αν διαφωνήσεις με την “εξουσία” να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Αν, όμως, έχεις χτίσει τον δικό σου κόσμο γύρω από μια καθαρή και φωτεινή συνείδηση και δεν επιτρέψεις να σου τον μαγαρίσουν και να σου τον καταστρέψουν, δεν έχει και τόση σημασία το αντίτιμο που θα πληρώσεις… Όχι πως δεν το περίμενα. Αυτά. 12 Ιανουαρίου 2023», έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook.

Διαβάστε επίσης:

Γλυπτά Παρθενώνα: «Η μητέρα όλων των κλοπών τέχνης», γράφει ο γερμανικός Τύπος

DC Comics: Όταν ο Τζόκερ έμεινε… έγκυος

Ο νέος κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:47