search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 05:07
MENU CLOSE

Οι συνταγματολόγοι μαζεύουν υπογραφές για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου για τις υποκλοπές

12.01.2023 06:00
dogiakos_new

«Φύλλο και φτερό» έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για την αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ στο να ζητάει στοιχεία για τις τηλεφωνικές επισυνδέσεις από τους παρόχους τηλεφωνίας.

Ήδη υπάρχει κύμα πολιτικών αντιδράσεων κατά της γνωμοδότησης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως λένε χαρακτηριστικά, καθώς οδηγεί στη συγκάλυψη των υποκλοπών.

Μετά τις παρεμβάσεις κορυφαίων νομικών, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Σωτηρέλης και ο Ξενοφών Κοντιάδης, και άλλοι, έχουμε έντονη αντίδραση και από κορυφαίους συνταγματολόγους, οι οποίοι μάλιστα διακινούν κείμενο με υπογραφές εναντίον Ντογιάκου.

Στο κείμενο, αποδομούν πλήρως τη άποψη που εξέφρασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη συγκεκριμένη γνωμοδότηση και κάνουν αναφορά σε σκοπιμότητες.

Ανάμεσα στους συνταγματολόγους που υπογράφουν και διακινούν το κείμενο, είναι και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Οι χαρτορίχτρες των εκλογών, οι αναλύσεις καφενείου και τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια Επικρατείας

Στις εκλογές της άνοιξης, η κάλπη θα ’ναι γκαστρωμένη και θα βγάλει… δίδυμα

Οι «κομμένοι» Μενδώνη, Γιατρομανωλακης, Αυγενάκης και οι… μαύρες τρύπες στα ψηφοδέλτια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32