search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:59
MENU CLOSE

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση για να μείνει εκτός Βουλής το κόμμα Κασιδιάρη

14.01.2023 16:15
mitsotakis-12-new

Συνέντευξη για όλα παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», που κυκλοφορεί σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η αυτοδυναμία είναι ο στόχος του, σημείωσε ωστόσο πως «αν οι πολίτες με την ψήφο τους μας κατευθύνουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα σεβαστούμε τη βούλησή τους».

Παράλληλα απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, άνοιξε ωστόσο «παράθυρο» προς το ΠΑΣΟΚ μετά από τις δεύτερες κάλπες.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, προαναγγέλλει ότι σύντομα θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για το «κόμμα Κασιδιάρη», τονίζοντας ότι «το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις».

Τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ακολούθησε μια κυβερνητική πολιτική που «έχει σκοπό να ενώσει και όχι να διχάσει», ο πρωθυπουργός απαντά και στο γιατί δεν κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επισημαίνοντας ότι «δεν έπρεπε να δοθούν αφορμές για νέους διχασμούς», ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένειά του για να αποδοθούν «οι τιμές που πρέπει».

Σε ερώτηση για τα σφάλματα της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός επανέρχεται στο ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρο λάθος» που δεν θα έπρεπε να συμβεί. Επαναλαμβάνει, ωστόσο, πως ο ίδιος δεν γνώριζε το παραμικρό.

«Στην πορεία αναδείχθηκε μια συστημική αδυναμία, ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων το οποίο ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό, άνθρωποι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έφυγαν από τις θέσεις τους», σημειώνει, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας «δυσάρεστες εξαιρέσεις στον κανόνα» περιπτώσεις όπως αυτές των Πάτση και Χειμάρα.

Διαβάστε επίσης:

Πόπη Τσαπανίδου: «Εξαιρετικά κρίσιμες οι εκλογές, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας»

Έφη Αχτσιόγλου: «Η ιστορία δεν ξαναγράφεται και η βασιλεία δεν ξεπλένεται – Προβληματική η στάση της ΝΔ»

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Να εξηγήσει γιατί η ΕΥΠ άκουγε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:57