search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 05:59
MENU CLOSE

Le Soir για QatarGate: Ο Κοτσολίνο αντιδρά στο αίτημα άρσης της ασυλίας του

14.01.2023 18:10
eurokoinovoulio876- new

«Ο Aντρέα Κοτσολίνο αντιδρά στο αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας» είναι ο τίτλος νέου άρθρου της βελγικής Le Soir για το QatarGate.

H εφημερίδα σημειώνει πως πρόκειται για τον ιταλό ευρωβουλευτή, Αντρέα Κοτσολίνο, «ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον Παντσέρι, από τον οποίο ανέλαβε πρόεδρος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες του Μαγκρέμπ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Κοτσολίνο «είχε επίσης ως κοινοβουλευτικό βοηθό τον Φραντσέσκο Τζόρτζι ο οποίος παραδέχτηκε ότι έλαβε χρήματα από το Μαρόκο και το Κατάρ».

Η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει τις ασυλίες των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπέλα. Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει αυτή τη Δευτέρα, στην έναρξη της συνόδου της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Η Soir επισημαίνει ότι ο Κοτσολίνο μίλησε, σήμερα (Σάββατο), μέσω των δικηγόρων του, δηλώνοντας αθώος. «Το αίτημα για άρση της ασυλίας που απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Βέλγιο αποτελείται από λίγες γραμμές και αποτελεί απλώς μια υποθετική έρευνα, η οποία επιπλέον δεν φαίνεται να αφορά καν τον πελάτη μας, αφού τίποτα και κανείς δεν τον εμπλέκει άμεσα σε πράξεις διαφθοράς», ανέφεραν οι συνήγοροί του.

Ο ιταλός ευρωβουλευτής αναφέρει ότι θέλει να τον ακούσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, κεκλεισμένων των θυρών, «όπου θα επιβεβαιώσει την απόλυτη αθωότητά του και θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις». Το δελτίο Τύπου αναφέρει τέλος ότι ο Αντρέα Κοτσολίνο παραιτήθηκε εν τω μεταξύ από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το πρόγραμμα Pegasus και από τη μεικτή κοινοβουλευτική επιτροπή Μαρόκου-ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ιμπραχίμ Καλίν: Η Τουρκία «δεν είναι σε θέση» να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως έχει

Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στο αεροδρόμιο της Μπραζίλια

Νορβηγός δημοσιογράφος ανακήρυξε τον Παύλο διάδοχο – Η ανάρτηση στο Twitter και οι αντιδράσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06