search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 06:15
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ για F-16 στην Τουρκία: «Λαγός της κυβέρνησης ο κ. Συρίγος»

14.01.2023 16:21
pasok_grafeia_new

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, το Σάββατο (14/01), κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της «Wall Street Journal» για την πρόθεση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία και πολεμικών αεροσκαφών F-35 επόμενης γενιάς στην Ελλάδα, θύμισε τις προ ημερών δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να παραλάβει η Τουρκία F-16.

«Ή το είπε τυχαία (σ.σ. ο Άγγελος Συρίγος), κάτι που δεν το νομίζω. Ή λειτούργησε ως “λαγός” της Κυβέρνησης γιατί μετά από μια εβδομάδα ήρθε το εν λόγω δημοσίευμα. Χτίστηκε ένα κλίμα στην Ελλάδα για να έρθουμε κατόπιν να πούμε: “Δεν έγινε και τίποτα με τα F-16, θα έχουμε F-35”. Εθνικό είναι το αληθές. Πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια και να μη χτίζεται ένα κλίμα ώστε να παριστάνει η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη ότι δεν έγινε και τίποτα», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Δουδώνης.

Ερωτηθείς, ακόμα, για τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χ. Καλογρίτσα στο ειδικό δικαστήριο, ο κ. Δουδωνής απάντησε: «Είναι άλλο η συλλογική ευθύνη και άλλο η ευθύνη ενός προσώπου. Εμείς δεν μιλάμε για συλλογική ευθύνη, αλλά εδώ στην καταγγελία της μάρτυρος έχουμε ότι έπαιρνε χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα». Ακόμα, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε εκ νέου την ανάγκη να πέσει φως στην εν λόγω υπόθεση και να απαντηθούν αξιόπιστα τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Διαβάστε επίσης:

Πόπη Τσαπανίδου: «Εξαιρετικά κρίσιμες οι εκλογές, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας»

Έφη Αχτσιόγλου: «Η ιστορία δεν ξαναγράφεται και η βασιλεία δεν ξεπλένεται – Προβληματική η στάση της ΝΔ»

Aυτές είναι οι 4 περιοχές στο «μικροσκόπιο» των σεισμολόγων – Τι σχέση έχουν μεταξύ τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 01:07