search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:18
MENU CLOSE

Κηδεία Κωνσταντίνου: Τι συμβολίζει το λευκό τζιπ – Η πινακίδα και ο ρόλος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

16.01.2023 18:18
tzip.jpg

Μέλη βασιλικών οικογενειών και πολίτες βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών για την εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Η οικογένεια Γλύξμπουργκ μετά το τέλος της κηδείας επιβιβάστηκε σε ένα λευκό τζιπ και ακολούθησαν μαύρα τζιπ με κατεύθυνση το Τατόι για τον ενταφιασμό. Την πομπή με τα μαύρα αυτοκίνητα «έσπασε» το λευκό τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι στενοί συγγενείς του Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι πινακίδες του λευκού τζιπ είναι Κ13GRE και ήταν μία ειδική παραγγελία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Τι σημαίνει η πινακίδα; Κωνσταντίνος ο 13ος και βάσει αυτού έγινε και το τελετουργικό στην εκκλησία. Ο Γλύξμπουργκ θεωρούσε πως είναι ο 13ος Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν ο 11ος και 12ος Κωνσταντίνος ήταν ο παππούς Γλύξμπουργκ. Μάλιστα, θεωρία που κυκλοφορούσε στον ελληνικό στρατό τη δεκαετία του ‘70 ήθελε τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ να έχει 11 δάχτυλα και να… παίρνει πίσω την Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Ετάφη στο Τατόι ο τέως βασιλιάς, όλα όσα έγιναν στην κηδεία – Ακολουθεί γεύμα στη Μεγάλη Βρεταννία

Αυτά είναι τα 25 δημοφιλέστερα λήμματα της ελληνικής Wikipedia το 2022

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» και… γαλάζιοι παραβρέθηκαν (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:18