search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:04
MENU CLOSE

Συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ: Η συγκυβερνήτης ήταν παντρεμένη με πιλότο που πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα

17.01.2023 11:26
nepal_airplane_2

Μια απίστευτη προσωπική τραγωδία αποκαλύφθηκε στα συντρίμμια του αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή στο Νεπάλ: η συγκυβερνήτης  της πτήσης είχε χάσει τον σύζυγό της σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 16 χρόνια.

Η Αντζού Κατιουάντα ήταν στο πιλοτήριο του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση 691 της Yeti Airlines, το οποίο συνετρίβη σε μία χαράδρα κοντά στην τουριστική πόλη Ποκχάρα, παρασύροντας στον θάνατο όλους τους επιβαίνοντες, στο χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει γίνει στο Νεπάλ εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ο σύζυγος της Αντζού Κατιουάντα, ο Ντιπάκ Ποκχρέλ, ήταν επίσης συγκυβερνήτης σε πτήση της ίδιας εταιρίας, της Yeti Airlines και έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα. Η απώλεια αυτή έκανε την Αντζού να επιδιώξει μια νέα αρχή στη ζωή της, κάνοντας καριέρα ως πιλότος. Η Αντζού προσπαθούσε να ξεπεράσει το πένθος από την απώλεια του Ντιπάκ και να στηρίξει το παιδί τους και αυτή ήταν η κινητήριος δύναμη που την ώθησε στην αεροπορία.

«Ήταν μια αποφασιστική γυναίκα, που αγωνιζόταν για τα όνειρά της  και ήθελε να συνεχίσει να ονειρεύεται όπως κι ο σύζυγός της», είπε ο Σαντός Σάρμα, συγγενής της Αντζού.

Ο Ντιπάκ βρισκόταν στο πιλοτήριο ενός δικινητήριου αεροπλάνου Twin Otter που μετέφερε ρύζι και άλλα τρόφιμα στην πόλη Τζούμλα, στο δυτικό Νεπάλ, όταν συνετρίβη και τυλίχτηκε στις φλόγες, τον Ιούνιο του 2006, με συνέπεια να σκοτωθούν και τα εννέα άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια η Αντζού μπήκε στο μονοπάτι της ζωής που είχε ανοίξει ο Ντιπάκ και έγινε πιλότος, ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια. Εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ και τελικά μπήκε στο δυναμικό της  Yeti Airlines.

Η Αντζού ήταν μία από τις μόλις έξι γυναίκες πιλότους της εταιρίας και είχε ήδη 6.400 ώρες πτήσης.

«Ήταν κυβερνήτης στην εταιρία με πολλές σόλο πτήσεις. Ήταν γενναία γυναίκα», δήλωσε ο Σουνταράς Μαρτουάλα, εκπρόσωπος της Yeti Airlines.

Αφού μπήκε στην αεροπορία, η Αντζού έκανε δεύτερο γάμο και απέκτησε άλλο ένα παιδί. Οι φίλοι και οι συγγενείς της λένε πως λάτρευε τα αεροπλάνα και τη δουλειά της. Όμως η μοίρα της έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι, αφού η ζωή της τελείωσε με τον ίδιο τραγικό τρόπο που είχε χάσει τη ζωή του και ο Ντιπάκ.

Στη χαράδρα της Ποκχάρα, συντρίμμια του αεροπλάνου όπου βρισκόταν η Αντζού έχουν διασκορπιστεί στις όχθες του ποταμού Σέτι, σαν κομμάτια από σπασμένο παιχνίδι. Η τραγωδία αναζωπύρωσε την συζήτηση για τα πολλά αεροπορικά δυστυχήματα που γίνονται στο Νεπάλ. Πολλά από τα πολύνεκρα δυστυχήματα αποδίδονται στο ορεινό ανάγλυφο του εδάφους, στον απρόβλεπτο καιρό, αλλά και στα παλιά αεροσκάφη που πετούν στη χώρα. Τα αίτια της τραγωδίας όπου έχασε τη ζωή της η Αντζού δεν έχουν εξακριβωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Μειώθηκε ο πληθυσμός για πρώτη φορά από το 1961

Καιρός στην Ευρώπη: Πώς ο ζεστός χειμώνας θα βάλει φωτιά στις τσέπες μας το καλοκαίρι

Ελβετία: Αύξηση στις αυτοκτονίες με πυροβόλα όπλα – Πού οφείλεται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:03