search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:22
MENU CLOSE

Κίμπαλ Μασκ: Ο δισεκατομμυριούχος σεφ που είναι αδελφός του Έλον Μασκ (photos/videos)

18.01.2023 12:15
kimbal_musk_new
credit: kimbalmusk.com

Όταν ακούμε το επίθετο Μασκ, αμέσως σκεφτόμαστε τον Έλον Μασκ τον μεγιστάνα επιχειρηματία που ηγείται της TESLA και της SpaceX, και ο οποίος τους τελευταίους μήνες εξαγόρασε τη διεθνή πλατφόρμα του Twitter.

Πίσω όμως από τον Έλον, υπάρχει και ο αδελφός του, ο Κίμπαλ Μασκ, ένας σεφ από την Πραιτόρια της Νοτίου Αφρικής, που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στο χώρο της εστίασης παγκοσμίως. Ο Κίμπαλ, μετά το διαζύγιο των γονιών του, έμεινε αρχικά με τον αδελφό του κοντά στον πατέρα τους στη Νότια Αφρική, μέχρι το 1989 που εγκαταστάθηκαν στον Καναδά με την οικογένεια της μητέρας τους. Αργότερα σπούδασε μαγειρική στο FrenchCulinaryInstitute στη Νέα Υόρκη.

Επιχειρηματικό δαιμόνιο

Ο Κίμπαλ είναι το μεσαίο παιδί της οικογένειας Μασκ, και κατόρθωσε να σιγουρέψει ένα κεφάλαιο γύρω στα 500 εκατομμύρια δολάρια, επενδύοντας (και αργότερα πουλώντας την) στην εταιρεία software «Zip2», και στη συνέχεια έγινε ένας από τους πρώτους επενδυτές του «Paypal».

Το επόμενο βήμα του ήταν να εγκατασταθεί στο Κολοράντο όπου και μαθήτευσε δίπλα στον σεφ Χιούγκο Μάθισον με τον οποίο έστησαν την μη κερδοσκοπική εταιρεία «TheKitchenCommunity», η οποία θα δίδασκε στα παιδιά των φτωχών κοινοτήτων τον τρόπο να φτιάχνουν φάρμες λαχανικών, μέσα στο αστικό περιβάλλον. Η οργάνωση αυτή κατάφερε να δημιουργήσει κήπους «LearningGardens» σε 330 σχολεία των ΗΠΑ, στηρίζοντας έτσι 100.000 παιδιά κάθε χρόνο.

Ταυτόχρονα, ο Κίμπαλ Μασκ δημιούργησε μια ολόκληρη αλυσίδα εστιατορίων με το όνομα «TheKitchenRestaurantGroup», με ναυαρχίδα το εστιατόριο «TheKitchen» το οποίο ανακηρύχθηκε από το έγκυρο περιοδικό Food & Wine, ως το καλύτερο αυτό-τροφοδοτούμενο εστιατόριο (from farm to table) στην πολιτεία του Κολοράντο. Το εστιατόριο αποτελεί πρότυπη οικολογική επιχείρηση, αφού όλα τα προϊόντα είναι τοπικά και βιολογικά, ενώ ακόμα και τα χαρτιά κουζίνας και τα χαρτόνια των μενού είναι απολύτως βιο-διασπώμενα.

Βέβαια ο Κίμπαλ Μασκ, είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους της TESLA, αφού κατέχει τη δεύτερη θέση πίσω από τον Έλον, με 629,740 μετοχές. Ο Κίμπαλ συμμετέχει και στην εταιρεία «SpaceX», έχοντας θέση στο προεδρείο του συμβουλίου των μετόχων.

Διαφορετικότητα και εφευρετικότητα

Πέρα όμως από τη συμμετοχή του στις κολοσσιαίες αυτές εταιρείες, ο Κίμπαλ Μασκ, κατέπληξε τους ανθρώπους της εστίασης με το καινούριο του εγχείρημα. Πρόκειται για την εταιρεία «SquareRoots», μια εταιρεία που εφαρμόζει το «verticalfarming», καλλιεργώντας λαχανικά σε κοντέινερς που είναι τοποθετημένα κάθετα το ένα πάνω στ’ άλλο, δημιουργώντας μια κλειστή κάθετη φάρμα, στο Μπρούκλιν, που μπορεί να εφοδιάζει την πόλη της Νέας Υόρκης με φρέσκα προϊόντα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Κίμπαλ Μασκ, ο πλουσιότερος σεφ του κόσμου, είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να σκέφτεται «έξω από το κουτί», μακριά από την πεπατημένη, ένας άνθρωπος που του αρέσει να φορά το καουμπόικο καπέλο του (σήμα κατατεθέν του), και να γιορτάζει τα γενέθλιά του οργανώνοντας ένα δυνατό «punk party» για να το γλεντήσει με τους φίλους του. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να μοιράζεται τα όνειρα και τα μελλοντικά σχέδια με τον επίσης πρωτοπόρο αδελφό του, Έλον.

Έτσι, δεν είναι καθόλου απίθανο οι πρώτοι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν κάποτε με τα διαστημόπλοια της «SpaceX» του Έλον Μασκ προκειμένου να αποικίσουν τον πλανήτη Άρη, να ετοιμάζουν τα διαστημικά τους γεύματα με φρέσκα λαχανικά από τις κάθετες φάρμες του Κίμπαλ Μασκ που θα βρίσκονται στο έδαφος του κόκκινου πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Νταβός: «Είμαστε μέλη μιας… εξωγήινης δύναμης με σκοπό τη σωτηρία της Γης» λέει ο Τζον Κέρι (Video)

Ουκρανία: Τουλάχιστον 18 θύματα από τη συντριβή ελικοπτέρου – Νεκρός και ο υπουργός Εσωτερικών (Videos)

Μαρία Ρέσα: Αθώα η νομπελίστρια στη δίκη της για φοροδιαφυγή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:22