search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:23
MENU CLOSE

Νέες αποκαλύψεις από τον πρίγκιπα Χάρι: Πήρε την άδεια της Ελισάβετ για να κάνει πρόταση γάμου στη Μέγκαν

18.01.2023 15:29
xari_elisavet_megan_new

Άδεια από την γιαγιά του, την βασίλισσα Ελισάβετ, έπρεπε να πάρει ο πρίγκιπας Χάρι για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, κάτι που όταν το έμαθε ο πρίγκιπας έπεσε από τα σύννεφα, όπως αναφέρει ο ίδιος στο πολύκροτο βιβλίο του, Spare.

Όπως γράφει όταν είπε στους συμβούλους του ότι σχεδίαζε να κάνει πρόταση γάμου στην Μέγκαν Μαρκλ, του είπαν πως υπάρχουν κανόνες στην βασιλική οικογένεια που όφειλε να τους ακολουθήσει. Και ο πρώτος κανόνας είναι πως ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει την άδεια της βασίλισσας για να κάνει πρόταση γάμου.

Ο Χάρι γράφει πως αυτό τον ενόχλησε, «δεν είχε νόημα»- γράφει χαρακτηριστικά, αφού ήταν ενήλικας. Ωστόσο αποφάσισε να ακολουθήσει το πρωτόκολλο.

Ο Χάρι λέει πως αποφάσισε να ζητήσει την άδεια της βασίλισσας σε μια οικογενειακή συγκέντρωση για κυνήγι, στο Σάντριγχαμ, ελπίζοντας πως μέσα στο χαλαρό κλίμα της περίστασης η Ελισάβετ «θα ήταν σε καλή διάθεση».

Όταν τελείωσε το κυνήγι, ο Χάρι κατάφερε να… ξεμοναχιάσει την γιαγιά του για να της πει πόσο αγαπούσε την Μέγκ και για τις προθέσεις του να την παντρευτεί.

«Μου είπαν ότι πρέπει να ζητήσω την άδεια σας πριν κάνω πρόταση γάμου», είπε ο Χάρι στην γιαγιά του. Ήταν νευρικός, φοβόταν πως μία αρνητική απάντηση από την βασίλισσα θα κατέστρεφε τα όνειρά του.

«Έτσι πρέπει;», του απάντησε με μία ερώτηση η Ελισάβετ.

«Έτσι μου είπαν», είπε ο Χάρι…

«Εντάξει λοιπόν, τότε υποθέτω πως πρέπει να σου πω το ναι», ήταν η απάντηση της Ελισάβετ.

Ο Χάρι παραδέχεται πως η απάντηση αυτή τον μπέρδεψε. «Δεν την κατάλαβα. Ήταν σαρκαστική; Ειρωνική; Έκρυβε κάτι; Έπαιζε με τις λέξεις;» γράφει ο Χάρι στο βιβλίο του.

Έμεινε έτσι μπερδεμένος προσπαθώντας να καταλάβει το νόημα της απάντησης της βασίλισσας. Όταν κατάλαβε πως η γιαγιά έδινε την ευχή της για να κάνει πρόταση γάμου, ο Χάρι λέει πως έμεινε για λίγο άφωνος σαν πάνινη κούκλα και έκλεισε την συζήτηση ευχαριστώντας την.

Κι από εκείνη την στιγμή άρχισαν οι προετοιμασίες: διάλεξε το δαχτυλίδι – με δυο διαμάντια από την προσωπική συλλογή της Νταϊάνα και ένα από τη συλλογή της Μποτσουάνα και σχεδίασε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την πρόταση. Ήταν ένα βράδυ στο παλάτι του Κένσινγκτον, με δείπνο που περιλάμβανε κοτόπουλο στον φούρνο, τραπέζι στρωμένο με κεριά, κάτω από τα αστέρια.

Αλλά την έκπληξη που σχεδίαζε την πρόδωσε ο ίδιος, καθώς διάλεξε να πιουν σαμπάνια, κάτι που ξέφευγε από τις συνήθειες τους. Τελικά έκανε την πρόταση, εκείνη είπε το «ναι» πριν καν ολοκληρώσει την φράση του και λίγο έλειψε στο τέλος να ξεχάσει να της δώσει και το δαχτυλίδι…

Διαβάστε επίσης:

Πελέ: Αυτή ήταν η «μυστική κόρη» του – Την αναγνώρισε στη διαθήκη του

Τραγωδία στην Ουκρανία: Στους 15 οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό – Ενδελεχή έρευνα ζήτησε ο Ζελένσκι (Videos)

Σακίρα – Πικέ: Πώς μία μαρμελάδα φράουλα άναψε τη σπίθα για τον χωρισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:18