search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 09:57
MENU CLOSE

Ο ΑΝΤ1 επενδύει στην ελληνική επιχειρηματικότητα με την ιδιότυπη εκπομπή «Dragons’ Den»

18.01.2023 16:17
dragon_new

Οπτικοακουστική παραγωγή, ίσως η μόνη έως τώρα, που συνδέει την τηλεόραση με σημαντικό κλάδο της ελληνικής παραγωγικής πραγματικότητας και κατ επέκταση την κοινωνία, θα εντάξει στο πρόγραμμα του ο ΑΝΤ1 από την επόμενη Παρασκευή, 27 του μήνα στις 21.30 και σε εβδομαδιαία βάση.

Το «Dragons’ Den» δεν έχει αυτοσκοπό την τηλεθέαση και την διαφημιστική απορρόφηση. Με το νέο πρόγραμμα ο ΑΝΤ1 στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα με οικονομικές προσφορές και επενδύσεις που δεν έχουν ξαναδοθεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση και ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ.

Το με διακρίσεις και επιτυχίες ανά τον κόσμο τηλεπαιχνίδι «Dragon’s Den» είναι μια έκφανση της πολιτικής του τηλεπικοινωνιακού ομίλου, με το διεθνές αποτύπωμα, μέσω της οποίας στηρίζει εμπράκτως προτάσεις και ιδέες για να είναι βιώσιμες και να «ανθίσουν», να συνεισφέρει στο brain gain, να «επιβραβεύει νέες ιδέες και πραγματοποιεί όνειρα».

Το «Dragon’s Den», σε παραγωγή ΑΝΤΕΝΝΑ Studios, λανσάρεται ως σόου επιχειρηματικών ταλέντων ιδεών, στο οποίο πέντε κριτές, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, καλούνται να επιλέξουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες και να τις χρηματοδοτήσουν, ώστε να υλοποιηθούν.

Το κανάλι δίνει το περίγραμμα του σκεπτικού της εκπομπής: «Μια πατέντα, μια πολλά υποσχόμενη υπηρεσία, ένα προϊόν που χρήζει εξέλιξης, ένα καινοτόμο application, ακόμα και ένα απλό οικιακό project παρουσιάζονται στους πέντε Dragons (επενδυτές-χρηματοδότες) με σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους. Οι Dragons είναι έτοιμοι να διακρίνουν τη συνταγή της επιτυχίας και να τη στηρίξουν, τόσο με το κεφάλαιο όσο και με την εμπειρία τους».

«Είναι από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα σε όλον τον κόσμο με αναρίθμητες προσαρμογές σε πολλές χώρες. Πρόκειται για μια καινούργια ιδέα, πέρα από τα συνηθισμένα που έχουμε δει μέχρι σήμερα στην ελληνική τηλεόραση, ένα πρωτότυπο επιχειρηματικό σόου», έκανε τις συστάσεις του προγραμμάτος ο διευθυντής Περιεχομένου της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, Τζώρτζης Ποφάντης.

Για τη δυναμική του σόου- με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη– μίλησε ο επικεφαλής των Antenna Studios, Μιχάλης Ισκάς λέγοντας ότι «είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα απλό τηλεοπτικό show, καθώς μπορεί να δημιουργήσει ένα movement στην ελληνική κοινωνία, έξω από τα συνηθισμένα τηλεοπτικά δρώμενα, και να εμπνεύσει νέους επιχειρηματίες να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα».

Για πλατφόρμα επιχειρηματικότητας έκανε λόγο ο Σάκης Τανιμανίδης- έχει τα δικαιώματα αξιοποίησης του σόου στην Ελλάδα-  τονίζοντας ότι «είναι πραγματικό και ανθρώπινο, και μπορεί να αλλάξει τη ζωή των επιχειρηματιών που θα σταθούν μπροστά στους 5 Dragons». 

Στο σόου πέντε κριτές, καταξιωμένοι επιχειρηματίες,  καλούνται να επιλέξουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες και να τις χρηματοδοτήσουν, ώστε να υλοποιηθούν.

Οι πέντε κριτές- επενδυτές  είναι οι Χάρης Βαφειάς, πλοιοκτήτης,  Λέων Γιοχάη, επενδυτής στον τομέα της Τεχνολογίας,  Πολ Ευμορφίδης, ιδρυτής της COCO-MAT,  Λιλή Περγαντά, ιδρύτρια και πρόεδρος της Power Health και Μαρία Χατζηστεφανή, ιδρύτρια και πρόεδρος της Rodial Group.

Το κανάλι δίνει το περίγραμμα του σκεπτικού της εκπομπής: «Μια πατέντα, μια πολλά υποσχόμενη υπηρεσία, ένα προϊόν που χρήζει εξέλιξης, ένα καινοτόμο application, ακόμα και ένα απλό οικιακό σχέδιο παρουσιάζονται στους πέντε Dragons (επενδυτές-χρηματοδότες) με σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους. Οι Dragons είναι έτοιμοι να διακρίνουν τη συνταγή της επιτυχίας και να τη στηρίξουν,  με χρηματικό ποσό αλλά και με την εμπειρία τους.

Οι επιχειρηματίες που θα συναντήσουν τους Dragons καλούνται να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και εντέλει να τους πείσουν να επενδύσουν σε αυτούς!

Πόσα χρήματα μπορούν να επενδύσουν οι Dragons; Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες ζητούν ένα συγκεκριμένο ποσό και προσφέρουν έναντι αυτού ένα ποσοστό της επιχείρησής τους. Οι Dragons με την εμπειρία τους θα κρίνουν εάν η πρόταση τους ενδιαφέρει και εάν θα προχωρήσουν σε επένδυση».

Στο «Dragons’ Den» δεν υπάρχει τελικός νικητής, τονίζει ο σταθμός και επισημαίνει πως «νικητές είναι όλοι όσοι θα καταφέρουν να κάνουν την ιδέα και το όνειρό τους πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Η Μέριλ Στριπ στην τρίτη σεζόν του «Only Murders in the Building» (photo/video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε EBU και Warner Bros Discovery τα δικαιώματα κάλυψης μέχρι το 2032

Τηλεθέαση: Παραλίγο ισοπαλία μεταξύ τριών καναλιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 09:57