search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:04
MENU CLOSE

Οι μασχάλες των χουνταίων βρομούσαν ενώ του άνακτος ήταν αρωματισμένες;

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2265
19/1/2023
21.01.2023 06:00
Η χούντα -εκτός των άλλων- ήταν η φύτρα της διαπλοκής - Media

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Δημήτριος Ιωαννίδης υπήρξαν «αρχηγοί του ελληνικού κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων». Αποτελούν, επομένως, «κομμάτι της ιστορίας μας».

● Επειδή λοιπόν «οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες».

● Επειδή «Είναι ιερή και μακροχρόνια παράδοση των Ελλήνων μπροστά στον θάνατο ενός ανθρώπου να στέκονται με σεβασμό».

● Επειδή και οι δύο διετέλεσαν πρωθυπουργοί, αξιωματικοί και ήταν «πάντα Έλληνες» (αν θυμόμαστε καλά, ουδέποτε άλλαξαν υπηκοότητα).

● Επειδή δεν μπορεί να είμαστε «υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο» και, από την άλλη, «έναν άνθρωπο που συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας να τον πετάμε έτσι με μία ευκολία!».

● Επειδή το «πολιτικό κεφάλαιο» της χούντας «έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια» και «η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει».

Για όλους αυτούς τους λόγους, με βάση το σκεπτικό διαφόρων νεοδημοκρατών, ακροδεξιών, δημοσιογράφων και άλλων που ξιφούλκησαν υπέρ της απόδοσης τιμών στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, ορθό θα ήταν να αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αρχηγών κράτους όχι μόνο στον έκπτωτο άνακτα, αλλά και στους Παπαδόπουλο και Ιωαννίδη. Γιατί όχι και στους Παττακό και Μακαρέζο; Άλλωστε όλοι αυτοί:

● Έδειξαν τον ίδιο «σεβασμό» στη δημοκρατία και στο αστικό πολιτικό σύστημα. Απλώς ο ένας προσπάθησε να κάνει χούντα και οι άλλοι… τον πρόλαβαν.

● Οι μεν δίωκαν τους δημοκράτες, τους βασάνιζαν, τους δολοφονούσαν και πρόδωσαν αισχρά την Κύπρο, ο δε καλούσε να μην τους κάνουμε κριτική.

● Οι χουνταίοι τροφοδοτούσαν τον τότε βασιλιά με αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ετησίως παρά τον «αντιστασιακό» του φερετζέ.

Αφού έμοιαζαν σε τόσα πολλά και συμφωνούσαν σε άλλα τόσα, γιατί λοιπόν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τον τέως να μην ταιριάζουν και στους δικτάτορες, ώστε, έστω εκ των υστέρων, να τους αποδοθούν οι τιμές που στερήθηκαν; Μήπως οι μασχάλες των χουνταίων βρομούσαν ενώ του άνακτος ήταν αρωματισμένες; Ουαί υμίν, υποκριταί…

Διαβάστε επίσης:

Απόρησαν στο ΠΑΣΟΚ με τον Σαμαρά – γιατί άραγε;

Ιστορική η συναυλία του ΚΚΕ για τον Σταύρο Ξαρχάκο

Ευγενία Μανωλίδου – Άδωνις Γεωργιάδης: Αγκαλιά στο Νταβός με -17 βαθμούς Κελσίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:01