search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:01
MENU CLOSE

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Υπάρχει κινητικότητα, αλλά ίσως είναι ανέφικτη μια συμφωνία» δηλώνει επίτροπος του Βρετανικού Μουσείου

24.01.2023 17:40
marmara parthenvna-new

Επίτροπος του Βρετανικού Μουσείου επιβεβαίωσε ότι ο οργανισμός έχει μπει στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για τη διάθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά δήλωσε στο Al Jazeera ότι ίσως είναι ανέφικτη μία συμφωνία.

«Σαφώς υπάρχει κινητικότητα, αλλά έχει πολυδιαφημιστεί», δήλωσε η Μέρι Μπιρντ, καθηγήτρια κλασσικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και μέλος της επιτροπής του Βρετανικού Μουσείου από το 2020.

«Νομίζω ότι πραγματικά κάτι συμβαίνει… Έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ του (επικεφαλής του συμβουλίου των επιτρόπων, Τζορτζ) Όζμπορν και του Μητσοτάκη», δήλωσε η κυρία Μπιρντ στο Al Jazeera.

«Πραγματικά υπάρχει επιθυμία να γίνει κάτι. Μετά από 200 χρόνια, σίγουρα μπορούμε να πάμε κάπου καλύτερα από εκεί που βρισκόμαστε», πρόσθεσε, τονίζοντας: «Θα επιλυθεί το πρόβλημα; Δεν είμαι σίγουρη».

Στις αρχές Ιανουαρίου πηγές του Βρετανικού Μουσείου ανέφεραν ότι έχουν γίνει «εποικοδομητικές συζητήσεις» με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ωστόσο, η Μισέλ Ντόνελαν, υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας δήλωσε στο BBC Radio 4 ότι τα μάρμαρα «ανήκουν εδώ, στη Βρετανία».

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Ο Κοτσολίνο αποποιήθηκε την βουλευτική του ασυλία – Στις 31 Ιανουαρίου ψηφίζει το Ευρωκοινοβούλιο και για Ταραμπέλα

Αυτό είναι το «χρυσό αγόρι» της Αιγύπτου: Η μούμια 2.300 ετών που θάφτηκε με 49 φυλακτά – Η ελληνική επιγραφή στον τάφο (photos)

Η Τουρκία ακυρώνει «επ’αόριστον» τις συνομιλίες με Σουηδία και Φινλανδία για το ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:01