search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:27
MENU CLOSE

Qatargate: Ο Παντσέρι «έδωσε» ονόματα για να αφήσουν ελεύθερες κόρη και σύζυγο

26.01.2023 16:05
pantseri-1-new

Το Εφετείο της Μπρέσια αποφάσισε την απελευθέρωση της κόρης και της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, οι οποίες βρίσκονταν σε κάτ’ οίκον περιορισμό, για την υπόθεση της δωροδοκίας Ευρωπαίων πολιτικών και παραγόντων από το Κατάρ.

Πρόκειται για συνέπεια της απόφασης της βελγικής εισαγγελίας να αποσύρει το αίτημα έκδοσής τους από την Ιταλία, αλλά, όπως φαίνεται, και της στενής συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.

Με τη σημερινή απόφασή του το Εφετείο της Μπρέσια ακυρώνει την ετυμηγορία υπέρ της έκδοσης των δύο γυναικών στο Βέλγιο

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την απόφαση του Παντσέρι να… μετανοήσει και να «δώσει ονόματα» στις αρχές.

Την ίδια ώρα, η Εύα Καϊλή, παραμένει στη φυλακή, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο Παντσέρι θα μιλήσει και για δική της εμπλοκή στην υπόθεση.

Εντωμεταξύ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ακρόασης του Φραντσέσκο Τζόρτζι και του Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου.

«Προς το παρόν δε μπορούμε να σχολιάσουμε, η κατάσταση είναι περίπλοκη. Περιμένουμε την απόφαση» ανέφερε η δικηγόρος του κ. Ταλαμάνκα, η Μπάρμπαρα Ούλεμπροκ. Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το εάν είναι αισιόδοξοι, ο συνήγορος του κ. Τζόρτζι, ο Πιερ Μονβίλ, απάντησε: «Πάντα είμαστε αισιόδοξοι», ενώ σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι περιμένουν, η συνήγορος του Νίκολο Φίγκα-Ταλαμάνκα απάντησε: «Την απόφαση».

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για το εάν οι Τζόρτζι και Φίγκα-Ταλαμάνκα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε επίσης:

Μελόνι: Πώς μεταμορφώθηκε σε «μετριοπαθή» – Ο ρόλος του χρέους και της… Λιζ Τρας  (Photos/Video)

Παλαιστίνη: Τέσσερις νεκροί σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν (Video)

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί κτηνοτρόφοι από έκρηξη – Μυστήριο με τα αίτια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:24