search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:54
MENU CLOSE

Project Blueprint: Πώς να φαίνεσαι 18 χρονών με 2 εκατ. δολάρια τον χρόνο – Τι είναι και ποιος το εφαρμόζει (photos/videos)

27.01.2023 13:54
project_blueprint_1200-700_new
credit: Magdalena Wosinska/Bloomberg Businessweek

Ο Μπράιαν Τζόνσον είναι 45 χρόνων, δισεκατομμυριούχος που ασχολείται με τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και ξοδεύει ένα υψηλό ποσό κάθε χρόνο για το Project «Αθανασία» (Project Blueprint), προσπαθώντας να αντιστρέψει τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης και να αποτρέψει εμφάνιση του αποτυπώματος του χρόνου στο σώμα του.

Ο Μπράιαν Τζόνσον ξοδεύει κάθε χρόνο 2 εκατ. δολάρια για να τον παρακολουθεί μία ομάδα τουλάχιστον 30 γιατρών και ειδικών που ελέγχουν λεπτομερώς την λειτουργία όλων των οργάνων, φροντίζουν για την εξωτερική του εικόνα και όλα αυτά με στόχο να φτάσει την εμφάνισή του στην εικόνα που είχε όταν ήταν 18 χρόνων.

Ο Τζόνσον ξυπνά κάθε μέρα στις 5 το πρωί, παίρνει πάνω από20 χάπια και φαρμακευτικά σκευάσματα και έχει αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα και μάλιστα τα τρόφιμα είναι όλα αλεσμένα. Η διαδικασία καταγράφεται βήμα-βήμα.

Έχει 33.537 εικόνες των εσωτερικών οργάνων και καταγράφει τα πάντα, ακόμα και το βάρος των οστών.

Ο ίδιος και οι γιατροί του υποστηρίζουν ότι μέσα σε δύο χρόνια έχει καταφέρει να μειώσει την βιολογική ηλικία του, τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια και ενώ είναι 45 ετών έχει καρδιά 37χρονου, δέρμα 28χρονου και πνευμόνια 18χρονου.

Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί είναι ο Όλιβερ Ζόλμαν, ένας 29χρονος γιατρός που ασχολείται με θεραπείες αντιγήρανσης στο Κέιμπριτζ.

Όταν ήταν στην τρίτη δεκαετία της ζωής του ο επιχειρηματίας ίδρυσε την εταιρία Braintree Payment Solutions, την οποία πούλησε στο eBay το 2013 έναντι 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως ο τρόπος ζωής που έκανε για να φτάσει να χτίσει αυτή την επιτυχημένη εταιρία του προκάλεσε άγχος, κατάθλιψη και είχε αυτοκτονικές τάσεις, όπως είπε στο Bloomberg. Έτσι αποφάσισε να επιχειρήσει να κατανοήσει την λειτουργία του σώματός του. Πριν από δύο χρόνια άρχισε το πιο φιλόδοξο σχέδιο της ζωής του, με στόχο να διατηρήσει νεανικό σώμα και εμφάνιση.

Για να καταφέρει τον στόχο του έβαλε στο σπίτι του ειδικό πάτωμα που έχει ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς έτσι ώστε να τονώνει το μυικό του σύστημα και φορά πάντα γυαλιά που αποκλείουν την μπλε ακτινοβολία δύο ώρες πριν πάει για ύπνο – κάτι που γίνεται ακριβώς την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

Υποστηρίζει ότι προσλαμβάνει ακριβώς 1,977 θερμίδες κάθε μέρα, ώστε το ποσοστό λίπους στο σώμα να παραμένει στο 5-6%.

Κάποια περίοδο ωστόσο το λίπος έπεσε στο 3%, αυξάνοντας τον κίνδυνο κακής λειτουργίας της καρδιάς.

Ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι θέλει να εξασφαλίσει ότι το μυαλό του, το συκώτι, τα νεφρά, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά και τα γεννητικά όργανα λειτουργούν ακριβώς όπως όταν ήταν 18 ετών.

«Δεν υπάρχει άτομο στον κόσμο που η ηλικία του να είναι 45 ετών, αλλά όλα τα όργανα να δείχνουν ηλικία 35 ετών», λέει ο Όλιβερ Ζόλμαν, ο γιατρός που τον παρακολουθεί.

Ο Ζόλμαν έχει την ευθύνη για δεκάδες ιατρικές επεμβάσεις και θεραπείες που ακολουθεί ο Τζόνσον, κάποιες από τις οποίες είναι ακραίες και επώδυνες και καταμετρά τα αποτελέσματα με εξετάσεις αίματος, υπερηχογραφήματα και κολονοσκοπήσεις.

Ο Τζόνσον αθλείται μία ώρα κάθε μέρα και τρεις φορές την εβδομάδα ακολουθεί πιο εντατική άσκηση.

Παρακολουθεί την θερμοκρασία του σώματός του, τα ποσοστά της γλυκόζης στο αίμα, την πίεση της καρδιάς και τα επίπεδα του οξυγόνου, κάνει τακτικά τεστ για τα νεφρά, τον προστάτη, τον θυρεοειδή και το νευρικό σύστημα.

Ο Τζόνσον είναι παιδί Μορμόνων από τη Γιούτα. Μεγάλωσε κοντά στην μητέρα του και τον πατριό του, που ήταν οδηγός φορτηγών. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Brigham Young, όπου είχε κάνει μια επιχείρηση και πουλούσε κινητά τηλέφωνα σε συμφοιτητές του. Με τα έσοδα από αυτή την επιχείρηση πλήρωσε το κολέγιο και στη συνέχεια πήγε στο πανεπιστήμιο του Σικάγο. Είναι πατέρας τριών παιδιών, ζει στην Καλιφόρνια και αγόρασε το σπίτι του έναντι 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο τρόπος ζωής και η αυστηρή προσήλωση στον στόχο του για αντιστροφή των συνεπειών του χρόνου στο σώμα έχει προκαλέσει αρκετές επικρίσεις από ανθρώπους που παρακολουθούν τις αναρτήσεις που κάνει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Αυτό που κάνω μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά προσπαθώ να αποδείξω ότι ο αυτοτραυματισμός και η φθορά δεν είναι αναπόφευκτες», δήλωσε στο Bloomberg, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στους επικριτές του.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία – «Χολή» από την ρωσική τηλεόραση για Leopard: «Ξεδοντιασμένες γάτες» που θα πυρποληθούν στο μέτωπο (Video)

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρέθηκε μούμια 4.300 ετών σε λίθινη σαρκοφάγο (photos/videos)

ΗΠΑ: Eπέβαλαν κυρώσεις στον αντιπρόεδρο και στον πρώην πρόεδρο της Παραγουάης – Τους κατηγορούν για διαφθορά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50