search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:48
MENU CLOSE

«Μάξιμος Σαράφης»: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του,

28.01.2023 16:10
dikastiria87-new

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο «Μάξιμος Σαράφης».

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης -γνωστός ως… «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας υπόσχονταν δάνεια από Τράπεζα με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν περίπου 800.000 ευρώ, ενώ η επαπειλούμενη ζημία εκτιμάται πως ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Προσερχόμενος στο γραφείο της ανακρίτριας, ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Γώγος, τόνισε: «Το πολιτικό της υπόθεσης τέθηκε στη Βουλή από πολιτικά στελέχη που βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε σήμερα είναι μόνο η αρχή της ποινικής διαδικασίας και τα δικαστήρια θα αποφασίσουν την ενοχή του ή όχι. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που ίδιος εξέδωσε φοβάται για τη ζωή του».

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε μέσα από τα κρατητήρια, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης αποκάλυψε το πραγματικό του όνομα και αρνήθηκε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση, αποδίδοντας σε πολιτικούς λόγους τη σύλληψή του.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας για Καρακούκη: «Γελάει και ο κουρέας μου με αυτά που είπε»

Άλκης Καμπανός: Συγκινητικές στιγμές στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του

Χανιά: Αυτοκίνητο «κρεμάστηκε» σε δένδρο – Τυχερή μέσα στην ατυχία της η 72χρονη οδηγός (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:47