search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 08:48
MENU CLOSE

Ελεύθερος ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά τη μήνυση – Καταδίκη από Γιάννη Οικονόμου (Video)

31.01.2023 09:01
tatsopoulos_new

Ελεύθερος αφέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (31/1), μετά τη μήνυση που δέχθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή και υποψήφιο με την Ελληνική Λύση, Φίλιππο Καμπούρη.

Η σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή έγινε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στο Κολωνάκι, μετά την εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και λίγη ώρα αργότερα, μετά τα μεσάνυχτα, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο συγγραφέας μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «τώρα με θυμήθηκε ο Καμπούρης εγκαινιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία, γιατί είναι υποψήφιος με τον Βελόπουλο».

Οικονόμου: Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη

Την σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε από το προφίλ του στο facebook:

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα.

Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Μάκρη: Συναγερμός για εξαφάνιση 53χρονου – Ενεργοποιήθηκε Missing Alert

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου

Καιρός σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 08:44