search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:08
MENU CLOSE

Πέτρος Τατσόπουλος: Συνελήφθη μετά από μήνυση παρουσιαστή-υποψήφιου βουλευτή

31.01.2023 00:01
tatsopoulos-arrest-m

Στη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Αστυνομία μετά από μήνυση του παρουσιαστή – υποψήφιου βουλευτή Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ανέφεραν:

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο.

Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του.

Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!»

Η μήνυση του Φιλιππου Καμπούρη κατατέθηκε για μια ανάρτηση του συγγραφέα στην οποία ανέφερε ότι σώθηκε από ένα θαύμα που του έκανε ο άγιος Εφραίμ»… Η ανάρτηση αυτή είχε προκαλέσει την εντονη αντίδραση του παρουσιαστή ο οποίος χαρακτήρισε τον Πέτρο Τατσόπουλο συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας ισχυριζόμενος ότι τον ειρωνευθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που απείλησε την ίδια μου τη ζωή…

Σε νεότερη ανάρτηση του Πέτρος Τατσόπουλος είχε χαρακτηρίσει καλοδεχουμενη τη μηνυση του Φίλιππου Καμπούρη λέγοντας μάλιστα ότι «εάν δεν κατάφεραν να με υποχρεώσουν να σιωπήσω με μηνύσεις και αγωγές οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, όταν ήταν στα ντουζένια τους, δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουν σήμερα οι αστέρες της trash tv και τα υπόλοιπα παρατράγουδα»

Δείτε την ανάρτησή του

Η σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου  προκαλεί ήδη αντιδράσεις. Ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του αναφέρει «Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας»

Διαβάστε επίσης:

Ανδραβίδα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου πιλότου – Η τελευταία τους συνομιλία

Κρήτη: Ξέφυγε τον κίνδυνο το παιδάκι που κατάπιε tuboflo

Θεσσαλονίκη: Σπείρα με… πυροσβεστήρα και «χρυσή» λεία – Βίντεο-ντουκουμέντο από τη δράση των ληστών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10