search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:34
MENU CLOSE

Netflix: Μπλοκάρει άμεσα την κοινή χρήση κωδικού

31.01.2023 09:45
netflix new

Τα πράγματα είναι μάλλον σοβαρά αυτή τη φορά. Το Netflix ανακοίνωσε ότι έως το τέλος Μαρτίου θα εφαρμόσει αυτό που κατά καιρούς «απειλεί» να κάνει. Να απαγορεύσει την χρήση κωδικών πρόσβασης από μη συνδρομητές της πλατφόρμας.

Από καιρό είχε αναπτυχθεί προβληματισμός στην εταιρεία καθώς τα διαφυγόντα κέρδη από την πρακτική κοινής χρήσης κωδικών προσβασης στο περιεχόμενο της πλατφόρμας από μη συνδρομητές είναι σημαντικά. Προσθέστε επίσης και το γεγονός ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 είχε απωλέσει περί τις 250.000 συνδρομές κυρίως λόγω των κυρώσεων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μια «αιμορραγία» η οποία συνεχίστηκε για καιρό (περι τα δύο εκατ. συνδρομές κατά εκτιμήσεις και λόγω ανταγωνισμού), βάλτε στο κάδρο και τις βουτιές της μετοχής στο χρηματιστήριο συν το στοιχείο ότι το πακέτο με διαφημίσεις- αν και πιο φθηνό- δεν «περπατάει» όσο υπολόγιζαν οι αναλυτές και τα στελέχη της επιχείρησης και ενώπιον σας έχετε το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το Netflix.

Με άλλα λόγια, ζόρια για την συνδρομητική πλατφόρμα οικειακής ψυχαγωγίας μέσω ίντερνετ.

Στη Λατινική Αμερική το Netflix δοκιμάζει ήδη το μέτρο πρόσθετης πληρωμής προς τρία δολάρια για κάθε κοινή χρήση κωδικού από χρήστη εκτός νοικοκυριού.

Σε αυτές τις χώρες (Κόστα Ρίκα, Χιλή, Περού, Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Δομινικανή Δημοκρατία), ο κύριος κάτοχος συνδρομής πρέπει να παρέχει έναν κωδικό επαλήθευσης σε οποιονδήποτε εκτός του νοικοκυριού που θέλει να έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα μεσω της συνδρομής του. Το Netflix ζητά επανειλημμένως τον -δευτερεύοντας- κωδικό μέχρι να καταβληθεί μηνιαία χρέωση για την προσθήκη συνδρομητών εκτός του σπιτιού.

Άλλα όπως φαίνεται «ο κύβος ερρίφθη». Στην ενημέρωση των μετόχων της πλατφόρμας ροής  για τα κέρδη της εταιρείας τονίζεται ότι «θα αρχίσει η καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, αργότερα,  εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους» και ταυτόχρονα την εφαρμογή πρόσθετης χρέωσης για την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης.

«Η σημερινή ευρεία κοινή χρήση λογαριασμών μεταξύ νοικοκυριών υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε και να βελτιώνουμε την υπηρεσία μας. Γι’ αυτό και διερευνούμε προσεκτικά διαφορετικούς τρόπους ώστε οι άνθρωποι που θέλουν να μοιράζονται τον λογαριασμό τους να πληρώνουν λίγο παραπάνω», διευθυντής Καινοτομίας της εταιρείας, Τσένγκι Λονγκ.

Το στέλεχος του Netflix δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τα μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει η πλατφόρμα απέναντι στην πρόκληση που αντιμετωπίζει.

Εικάζεται ότι το νέο σύστημα θα μπορεί να θέσει τέλος στη σύνδεση στο λογαριασμό συνδρομητή στην περίπτωση που εκείνος θα θελήσει να παρακολουθήσει  μια εκπομπή του Netflix στο σπίτι ενός φίλου ή συγγενή, καθώς και στην κοινή χρήση μιας συνδρομής σε πολλά σπίτια.

Δεν θα υπάρχει αποκλεισμός όμως σε περίπτωση κατά την οποία ο συνδρομητής βρίσκεται εκτός σπιτιού, σε ταξίδι. Η πρόσβαση θα επιτρέπεται αλλά από φορητές συσκευές (κινητά τηλεφωνα, ταμπλετ, λαπτοπ).

Εκτιμάται ότι 222 εκατ. νοικοκυριά που πληρώνουν συνδρομή στο Netflix μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με άλλα 100 εκατ. νοικοκυριά τα οποία «βλέπουν» Netflix τζάμπα. Από αυτά θέλει να δημιουργήσει έσοδα η ιντερνετική πλατφόρμα ροής οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Διαβάστε επίσης:

Σταθερή προτίμηση στην ελληνική μυθοπλασία δηλώνει η τηλεθέαση του Παρασκευοσαββατοκύριακου

Σκληρές αναμετρήσεις μεταξύ καναλιών για την τηλεθέαση του Παρασκευοσαββατοκύριακου

«Το Βραχιόλι της Φωτιάς»: Υψηλής ποιότητας και αισθητικής η μίνι σειρά της ΕΡΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:34