search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 04:15
MENU CLOSE

Επίθεση Ερντογάν στην τουρκική αντιπολίτευση για τα F-35: «Στέλνετε χαιρετίσματα στην Ελλάδα» (video)

01.02.2023 13:36
erdogan-g20-new

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση για τα F-35 μέσω… Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος επιτέθηκε κατά της συμμαχίας των «έξι» με αναφορές και στην Ελλάδα, σχολιάζοντας την προχθεσινή παρουσίαση των θέσεων τους για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να «γυρίσει μπούμερανγκ» στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης τις υποσχέσεις της ότι χωρίς τον Ερντογάν στην εξουσία, η Τουρκία θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35, ισχυριζόμενος ότι έτσι παραιτούνται από τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα και «χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας».

«Δείτε την κατάσταση που έχουν βρεθεί στην αντιπολίτευση. Λένε πως θα επιστρέψουν στο πρόγραμμα των F-35 το οποίο όμως έχει όρους υποχωρήσεων από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα… Ουσιαστικά χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας. Δηλώνουν πως θα παραιτηθούν από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νέα επίθεση στη Σουηδία: «Μην προσπαθείς άδικα»

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Σουηδία, εμμένοντας στην αδιάλλακτη στάση του για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για την επέκταση του ΝΑΤΟ…. Σουηδία! Μην προσπαθείς άδικα. Όσο εσύ επιτρέπεις να καίνε το ιερό βιβλίο μου το Κοράνι, να το σκίζουν και να συμβαίνει αυτό υπό την προστασία σου, εμείς δεν θα λέμε “ναι” στην ένταξη σας στο ΝΑΤΟ».

Ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα διαχωρίζει πλέον το ζήτημα της ένταξης της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ από του Ελσίνκι. «Στο θέμα της Φινλανδίας η άποψη μας είναι θετική, αλλά για Σουηδία είναι αρνητική. Να το ξέρετε» διεμήνυσε.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει συνθήκες με τον εξοπλισμό των νησιών»

Θεοδωρικάκος: Κατέθεσε τη μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού – «Θα τους πάω μέχρι τέλους» (video)

Τσαπανίδου: Και η ΝΔ απείχε από τις ψηφοφορίες πριν τις εκλογές του 2019 – Κινδύνος να εκβιαστούν τα θύματα των υποκλοπών (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04