search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:56
MENU CLOSE

Ερντογάν: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα και στο πεδίο

01.02.2023 21:59
Erdogan_new

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης που παραχώρησε στο TRT.

Όπως είπε, δεν μπορεί ούτε να εξηγήσει αλλά ούτε να αποδεχτεί τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία την τελευταία περίοδο. 

«Αυτή η στάση είναι αντίθετη τόσο στις σχέσεις γειτονίας όσο και στις συμμαχίες. Η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι το ανερχόμενο προφίλ της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Απελπισμένη μπροστά στις απαντήσεις μας στα παράνομα βήματα της Ελλάδας, η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογες μεθόδους» είπε.

«Δεν υπάρχει καμία βάση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να βασίσει τους ισχυρισμούς της για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της. Η Ελλάδα στην πραγματικότητα αυξάνει την ένταση παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας. Η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας δεν αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ενέργειες», δήλωσε ο Ερντογάν ενώ πρόσθεσε:

«Όταν λέμε Typhoon, πανικοβάλλονται. Δεν θα κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες; Αυτή τη στιγμή έχει αυτονομία 560 χλμ, αλλά λέω ότι δεν είναι αρκετό. Θα το αυξήσoyme στα 1000 χλμ. Αυτό είναι το βήμα που κάναμε. Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να τους απαντάμε».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ανησυχία από ΕΕ και ΗΠΑ για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε δυτικούς στόχους

Ιδιωτική εταιρεία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα τανκς στην Ευρώπη – Όλοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν για την Ουκρανία (videos/photos)

Αυστραλία: Βρέθηκε η ραδιενεργή κάψουλα που είχε χαθεί στην ενδοχώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:53