search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:57
MENU CLOSE

Καλλιτέχνες: Χημικά και μπλόκο της Αστυνομίας στην πορεία προς το Εθνικό Θέατρο (Photos/Video)

02.02.2023 18:39
kallitexnes syntagma poreia765- new

Χημικά βρήκαν απέναντί τους οι καλλιτέχνες, που πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για το  Προεδρικό Διάταγμα 85, που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία σε απολυτήρια Λυκείου.

Συγκεκριμένα, μετά την καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, η πορεία των καλλιτεχνών κατευθύνθηκε προς το Rex και συνέχισε προς το κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου.

Εκεί υπήρχαν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ όπου έριξαν χημικά κατά των συγκεντρωμένων καλλιτεχνών και εμπόδισαν την πρόσβασή τους στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Νωρίτερα, οι άνθρωποι του Πολιτισμού «πλημμύρισαν» το Σύνταγμα καταγγέλλοντας το Προεδρικό Διάταγμα που οδηγεί στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη δεκάδες θέατρα έμειναν κλειστά ενώ πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία με πανό και συνθήματα.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Ελλήνων σκηνοθετών και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Δημοσίων Μουσείων.

Με τη μεγάλη συγκέντρωση κορυφώθηκε η 48ωρη απεργία του ΣΕΗ με τη στήριξη τηςΠΟΘΑ και τη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών σωματείων σ’ αυτόν τον πανκαλλιτεχνικό και πανελλαδικό αγώνα, ενώ ο ΣΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία στις 8 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα λήγει και το τελεσίγραφο των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου προς την κυβέρνηση, με το οποίο δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν αν δεν δοθεί συγκεκριμένη λύση στο θέμα του επίμαχου Π.Δ.

Στο πλευρό των καλλιτεχνών είναι η ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Πολιτισμού και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ). 

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Γιατί ο πατέρας Αντώνιος θα ζητήσει την εξαίρεση της εισαγγελέα ανηλίκων

Πάσχα 2023: Πότε πέφτει φέτος – Οι υπόλοιπες αργίες του έτους

Κορωνοϊός: 169 νεκροί και 135 διασωληνωμένοι – Κερδίζει έδαφος ο «Όρθρος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:57