search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 12:03
MENU CLOSE

Μιρέλλα Παπαοικονόμου και Σωτήρης Τσαφούλιας ετοιμάζονται να γυρίσουν τις «17 κλωστές» για το CosmoteTV

03.02.2023 13:06
vivlio- new

Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να αρχίσουν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «17 κλωστές» του Πάνου Δημάκη (εκδ. ΚΑΠΑ εκδοτική), το οποίο βασίζεται σε πραγματικό γεγονός, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονομου, σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και παραγωγή Tanweer.

Η σειρά «17 κλωστές», «πατά» στο ομότιτλο βιβλίο το οποίο έχει στο επίκεντρο του ίσως το αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδας. Η ιστορία διαδραματίζεται στα έτη 1906-1909, στα Κύθηρα. Πρωταγωνιστής ένας ντόπιος τσαγκάρης που οδηγήθηκε σε μια από τα μαζικότερες δολοφονίες στα ελληνικά χρονικά.

Περιγράφεται ως το έγκλημα του αιώνα καθώς ο φιλήσυχος Τσιριγώτης τσαγκάρης δολοφόνησε 15 συγχωριανούς του για εκδίκηση στο χωριό Καλοκαιρινές Κυθήρων. Εκτιμάται ότι κινήθηκε με κίνητρο την εκδίκηση για την κοινωνική αδικία, τον στιγματισμό, την απόρριψη και την περιθωριοποίηση που είχε βιώσει.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και δολοφόνησε 15 ανύποπτους κάτοικους, ανάμεσα τους μια έγκυος και τα ακόμη δύο παιδιά της. Λίγες ώρες μετά το μακελειό συνελήφθη.

Σύμφωνα με την έρευνα και τα στοιχεία που άντλησε και συγκέντρωσε ο συγγραφέας για το βιβλίο του, ο δράστης στις φυλακές Ναυπλίου βρέθηκε συγκρατούμενος με μερικούς Μανιάτες. Εκεί, όπως και σε άλλες φυλακές, ίσχυε ο άγραφος νόμος της υπεροχής αυτού με το βαρύτερο ποινικό μητρώο. Ο Α.Λ., έχοντας δολοφονήσει 15 ανθρώπους ήταν από τους «ισχυρούς» των φυλακών. Όταν διέπραξε μια ακόμη δολοφονία, απέκτησε το ψευδώνυμο «Καπετάν Δεκάξι». Λέγεται ότι επειδή το 16ο θύμα του ήταν από τη Μάνη οι συγκρατούμενοι Μανιάτες αποφάσισαν να τον ξεπαστρέψουν.

Στο κελι του άφησε την τελευταία πνοή του από το ξυράφι του κουρέα των φυλακών στο καθιερωμένο ραντεβού για ξύρισμα, με τον οποίον λέγεται είχαν συνεννοηθεί οι Μανιάτες .

Η σειρά στην οποία τον κεντρικό ρόλο θα έχει ο Πάνος Βλάχος, ακολουθεί την οπτική του βιβλίου η οποία εστιάζει στις αιτίες που οδήγησαν τον δράστη στη μαζική δολοφονία των συντοπιτών του.

Οι «17 κλωστές» αποτελούν κατά τον συγγραφέα «μια συναρπαστική κατάδυση στον ψυχισμό ενός ανθρώπου που είχε όσα ήθελε στη ζωή του, που βασιζόταν στην αποδοχή των γύρω του και τους το ανταπέδιδε απλόχερα. Όμως η ξαφνική απόρριψη, η συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει γύρω του τον στρέφουν ενάντια σε όλους και τον οδηγούν στο πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα».

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η σειρά έχει δώσει προσφάτως ο Σωτήρης Τσαφούλιας λέγοντας ότι «δείχνει πώς εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε τέρατα κι όταν αυτά μας χτυπούν, αναρωτιόμαστε τι κάναμε εμείς οι καλοί άνθρωποι, ώστε να υποστούμε τέτοιο πράγμα, ενώ εμείς οι ίδιοι φτιάχνουμε τα τέρατά μας».

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Αναστασοπούλου: Έφυγε στα μισά της εκπομπής – «Όλα να πάνε καλά, ξέρεις εσύ…» (video)

Ανατροπή στην τηλεθέαση: Ποιος πήρε την πρωτιά στην prime time

MasterChef 2023: Το twitter «δικάζει» τον Αλέξανδρο μετά την επίθεση στον Πορφύρη (photos, videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 12:03