search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:11
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος Βουλευτής προσφεύγει στο ΣτΕ για την απώλεια έδρας με τη νέα απογραφή

03.02.2023 06:00
pasok_grafeia_new

Η απογραφή έχει φέρει τα πάνω – κάτω στις εκλογικές περιφέρειες με τους βουλευτές να βλέπουν τον κίνδυνο να χάσουν την έδρας τους.

Αυτό συμβαίνει και στην Άρτα, όπου από εκεί που ήταν τριεδρική χάθηκε μία έδρα. Την έδρα αυτήν χάνει το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό το λόγο ο υποψήφιος βουλευτής και δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποβάλλοντας ένσταση για πλημμελή απογραφή.

Την ένσταση την στηρίζει στο γεγονός ότι δεν έχει απογραφεί ολόκληρος ο πληθυσμός. Όπως υποστηρίζει ο Χρήστος υπήρχαν περιπτώσεις πολιτών που ενώ ήθελαν να καταγραφούν στερήθηκαν το δικαίωμά τους αυτό.

Ο Χρήστος Μέγας

Τα στοιχεία που συνέλεξε έως τώρα ο Χρήστος Μέγας αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου ανάμεσα στον ίδιο και δύο έγκριτους συνταγματολόγους, τον Γιώργο Σωτηρέλη και τον Ξενοφώντα Κοντιάδη, οι οποίοι υποστήριξαν ότι μπορεί να υποβληθεί ένσταση, η οποία εφόσον στηρίζεται σε μαρτυρίες αποδεικνύει την πλημμελή απογραφή.

Η έδρα ανήκει σήμερα στον Χρήστο Γκόγκα.

Διαβάστε επίσης:

Οι καλλιτέχνες, το υπουργείο Πολιτισμού και ο Νικήτας Κακλαμάνης

Άνοδος της Ελλάδας στον Δείκτη Δημοκρατίας, αλλά υπάρχουν κι αστερίσκοι

Εκλογές: Θα έχει η επόμενη Βουλή ράπερς και Dj;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07