search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:05
MENU CLOSE

Phantom: Μεσίστιες σημαίες και δεκάδες στεφάνια στο Νευροκόπι για την κηδεία του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη (videos)

03.02.2023 10:02
tsitlakidis_kideia

Βαρύ το πένθος σε όλη τη χώρα για τον τραγικό χαμό των δυο πιλότων του Phantom που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας, στην Ανδραβίδα.

Λίγες ώρες μετά το αντίο στον Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, Στάθη Τσιτλακίδη, γράφοντας την τελευταία πράξη της τράγωδιας.

Όπως αναφέρει το makthes, το κλίμα το χωριό Γρανίτης στο Νευροκόπι Δράμας είναι βαρύ και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι τα στεφάνια που τοποθετήθηκαν στην είσοδο του ιερού ναού, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Η σορός του αναμένεται να φτάσει στον ναό γύρω στις 11:00, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12:00.

Το “παρών” θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Στεφάνι από την οικογένεια Μπαλταδώρου

Οι υπάλληλοι του δήμου καθαρίζουν, από νωρίς το πρωί τους δρόμους και τον χώρο περιμετρικά της εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό, καθώς χθες το βράδυ χιόνισε και το έχει στρώσει, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την κηδεία του άτυχου σμηναγού.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής τα σχολεία της περιοχής σήμερα είναι κλειστά, ενώ μετά τις 11:00 και οι υπηρεσίες του δήμου θα πάψουν να λειτουργούν.

Μεταξύ αυτών που απέστειλαν στεφάνια είναι και η οικογένεια του πιλότου Γεωργίου Μπαλταδώρου. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, σκοτώθηκε τον Απρίλιο του 2018 στην Σκύρο. O πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε με Mirage 2000-5 από τη βάση της Σκύρου σε προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών στη Μυτιλήνη, το πρωί της 12ης Απριλίου 2018. Κατά την επιστροφή στη βάση, το μαχητικό έπεσε στα ανοιχτά της Σκύρου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ξεχωρίζει όμως και το στεφάνι της συντρόφου του άτυχου σμηναγού, Μαρίας, το οποίο γράφει: “Για τον ήρωά μου”, όπως και αυτό του νονού του.

Μπομπονιέρες και τριαντάφυλλα

Οι γονείς του Τσιτλακίδη είναι συντετριμμένοι και δεν έχουν βγει καθόλου από το σπίτι τους. Αποφάσισαν μάλιστα κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσουν μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους έρθουν, για να αποχαιρετήσουν όλοι τον Στάθη Τσιτλακίδη.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν ότι ο Στάθης δεν πρόλαβε καν να παντρευτεί και, ουσιαστικά, καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα σε έναν «διαφορετικό γάμο» του παιδιού τους.

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή Phantom: Σήμερα η τελευταία πράξη της τραγωδίας – Κηδεύεται στο Νευροκόπι ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης (video)

Καιρός: «Πάγωσαν» πάλι τα θερμόμετρα – Οι περιοχές με το περισσότερο κρύο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:01