search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:10
MENU CLOSE

Συντριβή Phantom: Σήμερα η τελευταία πράξη της τραγωδίας – Κηδεύεται στο Νευροκόπι ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης (video)

03.02.2023 07:33
phantom_sminagos

Η Ελλάδα λέει σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, μετά την πτώση του Phantom στην Ανδραβίδα.

Το «παρών» στην κηδεία στο Νευροκόπι, θα δώσουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.

Στην κηδεία του σμηναγού θα παραστεί και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι

Στο ύστατο χαίρε στον ήρωα σμηναγό θα βρεθούν όλοι οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας αλλά και του χωριού Γρανίτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Το όνειρό του όπως λένε φίλοι και γνωστοί ήταν να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να υπερασπίζεται με το εθνόσημο τη χώρα του.

Ο Δήμος Νευροκοπίου όπου θα γίνει η κηδεία του σμηναγού στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Τριήμερο Δημοτικό Πένθος.
  • Να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
  • Να κατατεθεί ένα στεφάνι από τον Δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό συμβούλιο ,ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.
  • Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί αύριο Παρασκευή.
  • Να δοθεί το Επώνυμο του Σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.
  • Οι σημαίες στον Δήμο να κυματίζουν μεσίστιες

Μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλα

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού θα μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους παρευρεθούν για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Σύμφωνα με το έθιμο και επειδή ο Στάθης Τσιτλακίδης δεν πρόλαβε να παντρευτεί είναι σαν καλούν συγγενείς, φίλους και όλη την Ελλάδα σε έναν διαφορετικό «γάμο» του αγαπημένου τους παιδιού.

Διαβάστε επίσης

Ακινητοποίηση δύο ταχυπλόων που μετέφεραν μετανάστες στην Κω από το λιμενικό σώμα – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

ΕΛ.ΑΣ: Τα ονόματα των νέων Αστυνομικών Διευθυντών – Ποιοι μετακινήθηκαν

Συντριβή Phantom: Έλαβαν βαθμό Αντιπτέραρχου οι δύο αξιωματικοί – Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του υποσμηναγού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:09